Pika na telefonu

Pridružite se mnogim zadovoljnim uporabnikom, ki že uporabljajo aplikacijo Moj M. Vedno več ljudi tudi pri nakupovanju izbira pametne tehnološke rešitve, ki prihranijo čas in denar. Naložite si aplikacijo tudi vi in se prepričajte o njeni priročnosti.

Naložite aplikacijo Moj M

Banner Moj M 720x720px2021 08 28

OnBoarding Moj M Web3

Poskenirajte QR kodo in si naložite našo mobilno aplikacijo Moj M.

Ali pa kliknete tukaj (povezava deluje le preko mobilne naprave).

Kupon dobrodošlice

Naložite si aplikacijo Moj M in opravite registracijo.

Ko zaključite registracijo, boste prejeli kupon za TROJNE PIKE v rubriko Moji kuponi, ki ga boste lahko unovčili enkrat na celoten nakup.

Banner Kupon dobrodoslice MojM 1000x750px

Mercator je prvi živilski trgovec s svojo plačilno kartico na telefonu. Mobilna aplikacija Moj M zdaj s Piko na telefonu omogoča vse ugodnosti kartice Pika na pametnem telefonu. Samo s svojim telefonom lahko torej kupite prigrizek ali plačate tedenski nakup.

S Piko na telefonu, ki je del Mercatorjeve brezplačne mobilne aplikacije Moj M na pametnem telefonu deluje enako kot vaša obstoječa plastična Pika kartica. Pika na mobilnem telefonu omogoča zbiranje pik in plačevanje z zeleno ali zlato plačilno-kreditno Pika kartico, s katero lahko tudi kupujete na odlog in obroke. Imetniki modre Pika kartice lahko mobilno denarnico uporabljate za zbiranje ali unovčevanje pik. Brez nepotrebnega iskanja plastičnih kartic lahko zdaj svojo Pika kartico uporabljate na svojem pametnem telefonu. 

Piko na telefonu v aplikaciji Moj M lahko uporabljate vsi imetniki pametnih telefonov s sistemom Android in uporabniki telefonov Apple z operacijskim sistemom iOS. Plačujete lahko preko kode Pika kartice, ali brezstično (velja za Android telefone z vključeno možnostjo za NFC plačilo). Preprosto prislonite telefon in plačate. Priročno predvsem za manjše nakupe.

Kako deluje Pika na telefonu na blagajni?

Storitev s Piko na telefonu deluje po principu QR kode (Quick response code). Ta se ob zagonu aplikacije Moj M in s pritiskom na gumb s Piko na telefonu vklopi na ekranu. Izpisano QR kodo na ekranu svojega mobilnega telefona pokažite blagajničarki, ki bo QR kodo poskenirala. Koda se osveži vsakih nekaj minut. Zato bo koda vsakokrat, ko jo boste uporabili, drugačna. V primeru zelenih ali zlatih plačilno-kreditnih kartic vas bo na koncu nakupa blagajničar/ka vprašal/a, ali želite preko mobilne denarnice tudi plačati ali pa želite račun plačati z drugim plačilnim sredstvom, Pika kartico pa uporabiti samo za pripis pik. Če izberete plačilo, bodo tudi pike pripisane avtomatsko (ob nakupu izdelkov, ki jim pripadajo pike).

Kakšen je postopek registracije s Piko na telefonu?

Postopek za registracijo s Piko na telefonu je enostaven. Če ste že registrirani uporabnik aplikacije Moj M, kliknete na gumb s Piko na telefonu in vpišete svoj elektronski naslov in geslo, ki ga uporabljate za vstop v aplikacijo Moj M. Ob vklopu storitve mobilna denarnica boste prejeli potrditveno kodo prek SMS sporočila. To kodo je potrebno vpisati na predvideno polje za uspešno aktivacijo storitve s Piko na telefonu.

Moj M Pika

 

Pika 2

Če še niste uporabnik mobilne aplikacije MOJ M, se morate najprej registrirati: skenirajte QR kodo in si naložite mobilno aplikacijo Moj M. Sledite korakom, ki vas bodo vodili do uspešne registracije.

Aktiviranje QR kode s Piko na telefonu v primeru prejema nove Pika kartice

Če ste prejeli novo Pika kartico, morate pred prvo identifikacijo kartice preko mobilne denarnice vsaj enkrat aktivirati QR kodo. Za uporabnike sistema Android, ki uporabljate storitev NFC (telefon prislonite POS terminalu), je aktivacija QR kode enkrat pred prvo uporabo na POS terminalu nujna.

Odprite aplikacijo MOJ M in sledite spodnjim navodilom:

 

Odprite aplikacijo Moj M in v meniju na dnu izberite zavihek Pika.

Moj M Pika  

Vpišite varnostno geslo, nato pa se vam prikaže Pika kartica z novim datumom veljavnosti. Če je bila kartica predčasno zamenjana,  se prikažejo tudi zadnje štiri številke nove kartice.

Kliknite na Pika kartico, da se prikaže QR koda za skeniranje, ki jo lahko takoj zaprete.

Zdaj je QR koda aktivirana in pripravljena za uporabo!

 

S Piko na telefonu  

S Piko na telefonu pri partnerjih v sistemu Pika kartice

Uporaba oz. plačevanje z mobilno denarnico je možno tudi pri partnerjih v sistemu Pika kartice, vendar zgolj kot plačilo z NFC funkcionalnostjo (branje QR kode pri partnerjih ni možno). Pomeni, da morate imeti vključen NFC način in tako kot brezstično Pika kartico lahko mobilni telefon zgolj prislonite na POS terminal. Velja le za uporabnike mobilnih aparatov sistema Android, ki ima podprto NFC (Near Field Communication) funkcionalnost. 

Uporabniki mobilnih aparatov iPhone, pri katerih sistem IOS ne podpira možnosti NFC, pri Pika partnerjih ne morete uporabljati mobilne denarnice.

NOVO! Odslej je možna uporaba Pike na telefonu prek QR kode tudi v Intersportu.  

Tako lahko tudi uporabniki mobilnih aparatov iPhone v Intersportu plačujete s Piko na telefonu.

Dodatne koristi aplikacije Moj M

Dodatne koristi aplikacije Moj M si oglejte tukaj!

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se