Mobilna denarnica Moj M

Pridružite se mnogim zadovoljnim uporabnikom, ki že uporabljajo aplikacijo Moj M. Preko 300.000 prenosov aplikacije dokazuje, da vedno več ljudi tudi pri nakupovanju izbira pametne tehnološke rešitve, ki prihranijo čas in denar. Naložite si aplikacijo tudi vi in se prepričajte o njeni priročnosti.

OnBoarding Moj M Web3

Skenirajte QR kodo in naložite mobilno aplikacijo Moj M, lahko pa kliknete za povezavo (deluje le na mobilni napravi).

Mercator je prvi živilski trgovec s svojo plačilno kartico na telefonu. Mobilna aplikacija Moj M zdaj z mobilno denarnico M Pay omogoča vse ugodnosti kartice Pika na pametnem telefonu. Samo s svojim telefonom lahko torej kupite prigrizek ali plačate tedenski nakup.

M Pay je mobilna denarnica v Mercatorjevi brezplačni mobilni aplikaciji Moj M in na pametnem telefonu deluje enako kot vaša obstoječa plastična Pika kartica. Pika na mobilnem telefonu omogoča zbiranje pik in plačevanje z zeleno ali zlato plačilno-kreditno Pika kartico, s katero lahko tudi kupujete na odlog in obroke. Imetniki modre Pika kartice lahko M Pay uporabljate za zbiranje ali unovčevanje pik. Brez nepotrebnega iskanja plastičnih kartic lahko zdaj svojo Pika kartico uporabljate na svojem pametnem telefonu. M Pay v aplikaciji Moj M lahko uporabljate vsi imetniki pametnih telefonov s sistemom Android in uporabniki telefonov Apple z operacijskim sistemom iOS. Plačujete lahko preko kode Pike, ...

... ali brezstično (velja za Android telefone z vključeno možnostjo za NFC plačilo). Preprosto prislonite telefon in plačate. Priročno predvsem za male nakupe.

Kako deluje M Pay na blagajni?

Storitev M Pay deluje po principu QR kode (Quick response code). Ta se ob zagonu aplikacije Moj M in s pritiskom na gumb M Pay vklopi na ekranu. Izpisano QR kodo na ekranu svojega mobilnega telefona pokažite blagajničarki, ki bo QR kodo poskenirala. Koda se osveži vsakih nekaj minut. Zato bo koda vsakič, ko jo boste uporabili, drugačna. V primeru zelenih ali zlatih plačilno-kreditnih kartic vas bo na koncu nakupa blagajničar/ka vprašal/a, ali želite preko M Pay tudi plačati ali pa želite račun plačati z drugim plačilnim sredstvom, Pika kartico pa uporabiti samo za pripis pik. Če izberete plačilo, bodo tudi pike pripisane avtomatsko (ob nakupu izdelkov, ki jim pripadajo pike).

Navodila za plačevanje z mobilno denarnico M Pay

Postopek plačevanja je povsem preprost. Navodila uporabe si poglejte v videu in se prepričajte sami.

Kakšen je postopek registracije M Pay?

Postopek za registracijo M Pay je enostaven. Če ste že registrirani uporabnik aplikacije Moj M, kliknete na gumb M Pay in vpišete svoj elektronski naslov in geslo, ki ga uporabljate za vstop v aplikacijo Moj M. Ob vklopu storitve M Pay boste prejeli potrditveno kodo prek SMS sporočila. To kodo je potrebno vpisati na predvideno polje za uspešno aktivacijo storitve M Pay.

Če še niste uporabnik mobilne aplikacije MOJ M, se morate najprej registrirati: skenirajte QR kodo in si naložite mobilno aplikacijo Moj M. Sledite korakom, ki vas bodo vodili do uspešne registracije.

 

Aktiviranje QR kode za Hitri M Pay v primeru prejema nove Pika kartice

Če ste prejeli novo Pika kartico, morate pred prvo identifikacijo kartice preko mobilne denarnice M Pay vsaj enkrat aktivirati QR kodo. Za uporabnike sistema Android, ki uporabljate storitev NFC (telefon prislonite POS terminalu), je aktivacija QR kode enkrat pred prvo uporabo na POS terminalu nujna.

Odprite aplikacijo MOJ M in sledite spodnjim navodilom:

 

Odprite aplikacijo Moj M in v meniju poiščite ploščico M Pay.

Untitled design 3 

 

 

Vpišite varnostno geslo, nato pa se vam prikaže Pika kartica z novim datumom veljavnosti. Če je bila kartica predčasno zamenjana,  se prikažejo tudi zadnje štiri številke nove kartice.

 Untitled design 4

Kliknite na Pika kartico, da se prikaže QR koda za skeniranje, ki jo lahko takoj zaprete.

Zdaj je QR koda aktivirana in pripravljena za uporabo!

 

Untitled design 5 

M Pay pri partnerjih v sistemu Pika kartice

Uporaba oz. plačevanje z mobilno denarnico M Pay je možno tudi pri partnerjih v sistemu Pika kartice, vendar zgolj kot plačilo z NFC funkcionalnostjo (branje QR kode pri partnerjih ni možno). Pomeni, da morate imeti vključen NFC način in tako kot brezstično Pika kartico lahko mobilni telefon zgolj prislonite na POS terminal. Velja le za uporabnike mobilnih aparatov sistema Android, ki ima podprto NFC (Near Field Communication) funkcionalnost. 

Uporabniki mobilnih aparatov iPhone, pri katerih sistem IOS ne podpira možnosti NFC, pri Pika partnerjih ne morete uporabljati mobilne denarnice.

Dodatne koristi aplikacije Moj M

Moja Pika

Pregled nad stanjem pik, nakupi in porabo, mesečnimi obračuni, možnost spremembe PIN kode, kontaktnih podatkov. Vse to na enem mestu, le klik stran.

M Pay

Mercator je prvi živilski trgovec s svojo plačilno kartico na telefonu. Mobilna denarnica M Pay omogoča vse ugodnosti kartice Pika na pametnem telefonu, in celo brezstično plačevanje. Brez brskanja po denarnici za Pika kartico. Račun lahko prejmete v fizični ali virtualni obliki direktno v Moj M.

Spletna trgovina

Trgovino lahko ves čas nosite v torbici ali žepu na svojem telefonu. Enostavno opravite svoj nakup kjerkoli in kadarkoli. V spletni trgovini Mercator vas čaka vse, kar potrebujete.

Nakupovalni listki

Sestavite svoj nakupovalni listek in izdelke iz nakupovalnega listka enostavno prenesite in direktno naročite v Mercator spletni trgovini.

M Sken

V izbranih prodajalnah lahko uporabite storitev mobilni M Sken, ki vam nakupovanje dodatno poenostavi tako, da svoje izdelke skenirate in v nakupovalno vrečko zlagate med samim nakupovanjem, nato pa le še opravite plačilo na blagajni, brez ponovnega zlaganja izdelkov na trak. Tako imate sproten pregled nad zneskom nakupa, nakup pa opravite hitreje.

Top 5

Brezplačna storitev, kjer Mercator za vas pregleda aktualni letak in vam na podlagi vaših dosedanjih nakupov prikaže vaših Top 5 tedna. Dodatno pa vam izpostavi še Mercatorjevih Top 5 izdelkov, ki jih radi kupujejo tudi drugi.

Kuponi

Vaši aktualni Pika kuponi vas bodo počakali v aplikaciji Moj M, izkoristite jih lahko tudi s predloženo kodo na telefonu.

Katalogi

Vsi katalogi zbrani na enem mestu za vas. Prelistajte jih!

E-nalepke

Zbrane e-nalepke se samodejno zabeležijo v Moj M. Nalepk torej ne bo potrebno več lepiti, ne boste jih izgubili ali pozabili, unovčite jih lahko kadar koli v obdobju določenega programa zvestobe, stanje nalepk pa lahko sproti preverite.

Prodajna mesta

Poiščite odprte prodajalne v vaši bližini, ali si označite svoje priljubljene trgovine, ki jih boste vedno imeli v bližnjici.

Aktualno

Kadarkoli lahko enostavno na enem mestu preverite vso našo aktualno ponudbo, dogodke in priložnosti.

06 Moj M Header 720x400px2

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se