Kruh iz Sosedove pekarne
V sosedovih pekarnah lahko izbirate v rednem sortimentu med več kot 120 vrstami kruha.
MOJSTRSKI KRUH CRAFT

Mojstrski kruh Craft, 0,53 kg
Mojstrski kruh Craft je zamešan iz najboljše pšenične bele ter malo ržene moke. Njegova posebnost je dodano durum kislo testo ter dolga fermentacija testa pri nizki temperaturi. S tem hlebec pridobi mehko sredico, daljšo svežino in gurmansko aromo, ki po dopeki postane še intenzivnejša.
BABIČIN KORUZNI KRUH

Koruzni mešani kruh, 0,5 kg
Babičin koruzni kruh je zamešan iz pšenične bele in koruzne moke ter koruznega zdroba. Ima hrustljavo zlato-rumeno skorjo, posuto z drobljenim koruznim posipom. Dodatek kvasnega nastavka pa naredi sredico kruha mehko, sočno in dolgo časa svežo.
BABIČIN KRUH

Pšenični beli kruh, 0,85 kg
Kruh kot so ga pekle babice, narejen po dolgotrajni metodi s kvasnim nastavkom. Odlikuje ga izjemna polnost okusa domačega belega kruha, izrazita aroma ter mehka in sočna sredica, obdana z mehko skorjo. Zaradi kvasnega nastavka je za Babičin kruh značilna aromatičnost in svežina.
BABIČIN MEŠANI KRUH S SEMENI

Pšenični mešani kruh, 0,5 kg
Babičen mešani kruh s semeni je posebnost med kruhi, saj sledi podpisu Zaveze odgovornosti pri zmanjševanju soli v kruhu. Kljub manjši vsebnosti soli ohrani poln okus, saj se dopolnjujejo okusi pšenične, ržene in ajdove moke ter različnih semen (sončnična, sezamova, lanena in bučna). Narejen je s kvasnim nastavkom, ki mu podaljša svežino.
BABIČIN PISANI KRUH

Pšenični mešani kruh, 0,4 kg
Babičin pisan kruh je zamešan iz treh vrst testa: koruznega, ajdovega in pšeničnega. Testo je pripravljeno po dolgotrajnem postopku z dodatkom naravnega kislega testa in brez dodanih aditivov, zato je sredica mehka in sočna ter ohrani svežino.
BABIČIN TEMNI KRUH

Pšenični mešani kruh, 0,85 kg
V testo smo zamešali več vrst moke: pšenična polbela, črna, polnozrnata in ržena moka. S kvasnim nastavkom ima kruh polnejši okus, daljšo svežino in bogato aromo.
DOMAČA PEKA

Pšenični beli kruh, 0,8 kg
Domača peka ima obliko nizke, podolgovate štruce. Pod zlato zapečeno skorjo, ki je posuta z moko, se skriva sočna sredica. Pripravljena je po dolgotrajnem postopku priprave z dodatkom kvasnega nastavka. Domača peka se odlično ujema z mediteranskimi jedmi, plemenitimi siri, dobrotami iz žara ter jedem na žlico.
DOMAČA PEKA TEMNI

Pšenični polbeli kruh, 0,8 kg
Štruca je narejena iz pšenične polbele in črne moke ter ržene moke. Pod temnorjavo hrustljavo skorjo se skriva mehka sredica z velikimi luknjami. Kruh ima zaradi kvasnega nastavka in dolgega postopka priprave bogat, poln okus in dolgo svežino. Domača peka temni se odlično ujema z jedmi na žlico in dobrotami iz domače pečice.
DOMAČI AJDOV

Ajdov mešani kruh, 0,8 kg
Narejen je po klasičnem dolgem postopku priprave testa. Ima zelo velik delež ajdove moke (45% na skupno količino moke). Prepoznaven je po rustikalni skorji in zelo sočni sredici. Njegova prednost je dolga obstojnost ter ohranjanje svežine.
DOMAČI KORUZNI

Koruzni mešani kruh, 1 kg
Narejen je po klasičnem dolgem postopku priprave testa. Ima zelo velik delež koruzne moke (45% na skupno količino moke), rustikalno skorjo in zelo sočno sredico izrednega okusa. Dolgo časa ohranja svežino.
GROSUPELJSKA BELA ŠTRUČKA

Pšenični beli kruh, 0,5 kg
Vedno sveže pečena na prodajnem mestu. Značilno mehko in sočno sredico prekriva gladka in zlato zapečena skorja. Odlična za drobne sendviče ali kanapeje.
GROSUPELJSKI ČRNA ŠTRUČKA

Pšenični črni kruh, 0,5 kg
Štručka je dolga in ozka, ima štiri diagonalne reze. Skorja je hrustljava in temno rjave barve. Sredica je enakomerno drobno luknjičasta, mehka in sočna.
HRUSTEK

Pšenični beli kruh, 0,3 kg
Hrustek je je pripravljen iz pšenične bele moke, kjer je za boljšo aromo dodano še pšenično kislo testo in različne vrste slada. Na policah ga boste prepoznali po široko odprtem diagonalnem rezu, ki se razteza čez celotno površino hrustljave skorjice. Sredica je enakomerno luknjičava in izredno mehka z dolgotrajno svežino. S svojo mehkobo bo navdušil tudi najmlajše.
HUD KRUHEK BREZ KVASA

Pšenični mešani kruh s semeni, 0,35 kg
Hud kruhek je namenjen kupcem, ki ne uživajo kvasa in si hkrati želijo enakovreden izdelek običajnemu kruhu. V modelu pečen kruhek je izdelan iz kar petih vrst moke, obilice ovsenih kosmičev in štirih vrst semen. Bogato aromo okusov poveže tudi dodano kislo testo, ki daje kruhu svežino in dolgo obstojnost. Sočna sredica, polna semen je gosto luknjičava, prožna in dobro topna v ustih. Skorjica je rustikalna in zlato rjavo zapečena.
KORENINA S ČEBULO

Pšenični beli kruh s čebulo, 0,4 kg
Ima obliko zavite korenine. Skorja je temno rjavo zapečena, sredica pa luknjičava s koščki čebule in svetlo rjave barve.
KOROŠEC

Rženi kruh, 1 kg
Korošec je narejen z najmanj 80% ržene moke. Je prijetnega, rahlo kiselkastega okusa z blagim okusom po kumini. Narejen je po dolgem klasičnem postopku in z dodatkom naravnega kislega testa in s tem pridobi daljšo svežino.
KRAJCAR BELI

Pšenični beli kruh, 0,5 kg
Krajcar beli vsebuje pšenično belo moko in je izdelan po posebni dolgotrajni pripravi testa s kvasnim nastavkom. Skrivnost odličnosti in prednosti, tako pripravljenega kruha, so izjemna polnost okusa, izrazita aroma, hrustljava skorja ter daljša svežina kruha.
KRAJCAR POLBELI

Pšenični polbeli kruh, 0,5 kg
Krajcar polbeli je izdelan s pšenično polbelo, rženo moko in z dodatkom kvasnega nastavka. Skrivnost odličnosti tako pripravljenega kruha je v posebni dolgotrajni pripravi testa. Prednosti, tako pripravljenega kruha so izjemna polnost okusa, izrazita aroma, hrustljava skorja ter daljša svežina kruha.
KRJAVELJ

Pšenični mešani kruh, 1 kg
Krjavelj je narejen iz pšenične črne, polbele in ržene moke v takem razmerju, ki daje kruhu prepoznaven svež okus in domač videz. Pripravljamo ga po tradicionalni dolgi metodi z dodatkom naravnega kislega testa, zato ohrani svežino tudi nekaj dni.
KRUHEK ZDRAVKO

Kruh s semeni, 0,4 kg
Kruhek Zdravko je poseben kruh, narejen pretežno iz semen, brez kvasa in brez dodanih aditivov. Kruhek je izredno bogatega, rahlo sladkastega in polnega okusa. V sredici se skriva zaklad semen, med katerimi prevladuje okus bučnih semen. Sredica je sočna in ostane sveža več dni.
Prehranske trditve:
- vir beljakovin,
- visoka vsebnost prehranske vlaknine,
- zmanjšana vsebnost ogljikovih hidratov,
- visoka vsebnost nenasičenih maščob,
- visoka vsebnost večkrat nenasičenih maščob.
Zdravstvene trditve:
- beljakovine prispevajo k povečanju mišične mase,
- beljakovine prispevajo k vzdrževanju mišične mase,
- beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti,
- nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi maščobami v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.
MALNAR

Pšenični beli kruh, 1 kg
Narejen iz najboljše bele moke in po tradicionalni dolgi metodi z dodatkom naravnega kislega testa. S tem ohrani svežino tudi več dni.
MARTINC

Pšenični mešani kruh z jabolki, 0,5 kg
Okusen praznični Martinc je ročno narejen in ima obliko hlebčka, polžasto zavitega. Zamešan je iz pšenične, ajdove in ržene moke. Je izredno sočen in obogaten s suhimi jabolki ter sončničnimi semeni. Dobro se poda k tako k slanim in sladkim jedem. Njegov okus pa je tako poln, da ga lahko uživate samega.
MATEVŽ

Pšenični črni kruh, 1 kg
Hlebec narejen iz pšenične črne in manjšega dela ržene moke. Narejen je po tradicionalni dolgi metodi priprave testa z dodatkom naravnega kislega testa. Ima dolgo svežino in obstojnost.
Pšenična črna moka je po hranilnih karakteristikah bogatejša od bele moke.
PIKNIK CIABATTA

Pšenični beli kruh, 0,5 kg
Žepek je narejen iz listnato kvašenega testa in polnjen s kakavovim polnilom. Skorja je zlato zapečena in hrustljava, sredica enakomerno razlistana, z okusom po maslu v sredini izdelka se skriva temno rjavo, aromatično polnilo, z okusom po kakavu.
PIRIN POLNOZRNATI KRUH

Pirin polnozrnati kruh, 0,4 kg
Pirin polnozrnati kruh je pripravljen iz 100% pirine moke, z dodatkom naravnega pirinega kislega testa in po skorji posut s pirinimi kosmiči. Prehranska trditev: VISOKA VSEBNOST PREHRANSKE VLAKNINE.
PISANA KORENINA

Pšenični mešani kruh, 0,4 kg
Ob uživanju pisane korenine okusite 3-kratni užitek, saj je pripravljena iz treh različnih vrst testa: belega pšeničnega, rumenega koruznega in rjavega ajdovega testa. Pisana korenina ima mehko in sočno sredico, ki zaradi dodatka naravnega kislega testa in dolgega postopka priprave testa, ohrani svežino več dni. Dobro se poda tako k slanim kot tudi sladkim jedem.
POLBELI HLEBČEK

Pšenični polbeli kruh, 0,5 kg
Hlebček je okrogle oblike in je lahko tudi delno nepravilne oblike. Barva skorje je svetlo rjava, primerno pomokana in z značilnim rezom. Sredica je neenakomerno porozna in aromatična.
PROTEINC

Pšenični mešani kruh s semeni, 0,4 kg
Kruh Proteinc je modelni kruh, bogato posut z mešanico sončničnih in sezamovih semen. Sredica je temno rjave barve, gosta, enakomerno luknjičava in sočnega okusa z vidnimi semeni lana in mletih bučnih semen.
RUSTIKALNI HLEBEC

Pšenični beli kruh, 0,7 kg
Rustikalni hlebec je prava mojstrovina izpod spretnih rok najboljših pekov Pekarne Grosuplje. Navdih za razvoj novega hlebca so našli v »Craft« trendu, ki črpa svoja znanja v starem obrtniškem pristopu peke kruha iz osnovnih sestavin. Ročno oblikovanje, počivanje v krušnicah in polkrožna zareza v obliki luninega krajca poskrbijo za poseben rustikalni izgled, hrustljavo skorjo in aromatično sredico, ki bo zapeljala vsakega ljubitelja dobrega in domačega kruha.
RUSTIK POGAČA

Pšenični beli kruh, 0,4 kg
Rustik pogača je pripravljena iz pšenične bele moke s pšeničnim durum kislim testom, ki daje kruhu edinstveno aromo z mediteransko noto. Prepoznali jo boste po nizki kvadratni obliki s tremi diagonalnimi rezi ter skorjo zlato-rjave barve, ki je neenakomerno pomokana in zapečena. Sredica je izjemno aromatična in sočna, zato ohrani svežino dlje časa.
SKORJAVC

Pšenični mešani kruh s krompirjem, 1 kg
Zaradi dodanega kvasnega nastavka je skorjavc še polnejšega okusa, bogatejše arome in še dlje časa ostane svež. Dodani so mu krompirjevi kosmiči in pinjenec. Zanj je značilna napokana, hrustljavo zapečena skorja, ter mehka in sočna sredica. Odlično se poda k jedem na žlico, narezkom in namazom.
SKORJAVC PIRIN

Pirin mešani kruh s krompirjem, 0,8 kg
Skorjavc pirin je pripravljen iz pirine polnozrnate in pšenične polbele moke ter manjšega deleža ržene črne moke. Mehko in sočno sredico smo dosegli z visokim deležem krompirjevih kosmičev. Izdelek je temno rjave barve z neenakomerno razpokano skorjo in enakomerno porozno sredico.
SKORJAVC TEMNI

Pšenični mešani kruh s krompirjem, 1 kg
Zanj je značilna rustikalna napokana in hrustljavo zapečena skorja, ki v svoji sredi skriva mehko in sočno sredico. Dodali smo mu dobro merico krompirjevih kosmičev, zato je izredno aromatičen in dobro ohrani svojo svežino več dni. Kruh se lepo poda k jedem na žlico, narezkom in namazom.
SOSED

Pšenični mešani kruh s semeni, 0,7 kg
Hlebec je zamešan iz pšenične in ržene moke. Dodano je obilo bučnih, lanenih, sončničnih in sezamovih semen. S klasičnim dolgim postopkom priprave in dodanim naravnim kislim testom je hlebec izredno bogate sestave, ki je aromatičen, polnega okusa in svežine, ki traja. BOGAT S SEMENI 17,5%.
SUPER KRUH

Pšenični beli kruh s semeni, 0,4 kg
V Super kruhu najdete kar 6 sestavin visokih vsebnosti hranljivih snovi kot so beljakovine in vlaknine. To so semena oljne kadulje – chia semena, semena kvinoje, špinača, matcha zeleni čaj, alge spirulina in kurkuma. Aromatična sredica je rjavo rumene barve z vidnimi semeni in izredno polnega okusa. Kruh ima hrustljavo skorjico, ki ji koruzni zdrob in sezam dajeta atraktivno sončno rumeno barvo. Kruh ima prehranske trditve: VISOKA VSEBNOST PREHRANSKE VLAKNINE. VIR BELJAKOVIN.
TABORSKA ŠTRUČKA

Pšenični polbeli kruh, 0,5 kg
Štručka je dolga in ozka, ima štiri diagonalne reze. Skorja je hrustljava in svetlo rjave barve. Sredica je enakomerno drobno luknjičasta, mehka in sočna.
ŽIVKO

Pšenični mešani kruh s polnozrnato moko in pšeničnimi kalčki, 0,4 kg
Kruh Živko sledi podpisu Zaveze odgovornosti za večji delež polnozrnatih sestavin v kruhu. Vsebuje pšenično in pirino polnozrnato moko ter pšenične kalčke, ki jih boste našli tudi na razpokani skorjici. Živko vas bo prepričal z značilnim okusom, v katerem se nežno prepletata sladkoba in maslenost.
Ponaša se s prehranskima trditvami:
- vir beljakovin,
- vir prehranskih vlaknin.
Kruh za domačo dopeko
KRAJCAR BELI - domača dopeka

Pšenični beli kruh, 0,53 kg
Krajcar beli vsebuje pšenično belo moko in je izdelan po posebni dolgotrajni pripravi testa s kvasnim nastavkom. Skrivnost odličnosti in prednosti, tako pripravljenega kruha, so izjemna polnost okusa, izrazita aroma, hrustljava skorja ter daljša svežina kruha. Pakiran kruh je v polpečeni obliki, zato s kratko dopeko v domači kuhinji osvežimo aromo kruha in pridobimo hrustljavo skorjico. V vašem domu bo zadišalo po sveže pečenem in hrustljavem domačem kruhu.
KRAJCAR POLBELI - domača dopeka

Pšenični polbeli kruh, 0,53 kg
Krajcar polbeli je izdelan s pšenično polbelo, rženo moko in z dodatkom kvasnega nastavka. Skrivnost odličnosti tako pripravljenega kruha je v posebni dolgotrajni pripravi testa. Prednosti tako pripravljenega kruha so izjemna polnost okusa, izrazita aroma, hrustljava skorja ter daljša svežina kruha. Pakiran kruh je v polpečeni obliki, zato s kratko dopeko v domači kuhinji osvežimo aromo kruha in pridobimo hrustljavo skorjico. V vašem domu bo zadišalo po sveže pečenem in hrustljavem domačem kruhu.
KRJAVELJ - domača dopeka

Pšenični mešani kruh, 0,53 kg
Krjavelj je skrbno pripravljen, delno pečen in zapakiran v neprodušno vrečko. Hlebček vsebuje pšenično črno, polbelo in rženo moko. Narejen je po tradicionalni, dolgi metodi priprave testa z dodatkom naravnega kislega testa in brez dodanih aditivov. Pakiran kruh je v polpečeni obliki, zato s kratko dopeko v domači kuhinji osvežimo aromo kruha in pridobimo hrustljavo skorjico. V vašem domu bo zadišalo po sveže pečenem in hrustljavem domačem kruhu.
KRJAVLJEV POLNOZRNATI HLEBČEK - domača dopeka

Pšenični kruh s polnozrnato moko, 0,53 kg
Hlebček je pripravljen iz pšenične polnozrnate moke, z manjšim deležem pšenične polbele in ržene črne moke. Narejen je po tradicionalnem postopku, s kislim testom in brez dodanih aditivov. Skorja je temno bakrene barve, posuta z rženo moko. Sredica je temno rjave barve, gosta, enakomerna in sočnega okusa. Pakiran kruh je v polpečeni obliki, zato s kratko dopeko v domači kuhinji osvežimo aromo kruha in pridobimo hrustljavo skorjico. V vašem domu bo zadišalo po sveže pečenem in hrustljavem domačem kruhu.
SKORJAVC - domača dopeka

Pšenični mešani kruh s krompirjem, 0,53 kg
Skorjavc je zaradi dodanega kvasnega nastavka, krompirjevih kosmičev ter pinjenca v testu še polnejšega okusa in bogatejše arome. Zanj je značilna rustikalna skorja ter mehka in sočna sredica. Odlično se poda k jedem na žlico, narezkom in namazom. Pakiran kruh je v polpečeni obliki, zato s kratko dopeko v domači kuhinji osvežimo aromo kruha in pridobimo hrustljavo skorjico. V vašem domu bo zadišalo po sveže pečenem in hrustljavem domačem kruhu.