Kaj lahko z mulci med prazniki naredimo za svoje sosede?

Ne glede na to, ali živite na vasi, ali v mestu, hiši ali bloku so sosedje pomemben del našega življenja. Stari, mladi, družine, samski prav vsi bodo veseli, če bomo našli način, da se tudi njim zahvalimo ob koncu leta. Tukaj je nekaj idej, kako na varen način razveseliti svoje sosede in jim polepšati praznike. Seveda vse brez stika in trenutnim epidemiološkim razmeram primerno. Otroci se bodo zabavali ob ustvarjanju in se mimogrede naučili, da zato, da razveseliš bližnjega, ne potrebuješ veliko. Štejejo drobna dejanja in malenkosti, ki jih podarimo iz srca.

Sosede razveselimo z doma spečenimi piškoti

20201217 234310

Domači piškoti bodo razveselili še tako čemernega soseda. Vonj po vanilji in domačih slaščicah vedno izvabi nasmeh na obraz. Z otroki specite preproste kekse, jih zapakirajte v kozarčke in jih s kratkim sporočilom pustite pred vrati sosedov. Lahko pa bi letos namesto piškotov podarili doma narejeno granolo ali pa domačo marmelado.

Izdelamo in dostavimo voščilnico

IMG 5271

Vam je soseda na hitro popazila otroka, ko ste morali nujno na banko ali pa živite v bloku, pa so bili vaši otroci med karanteno zelo živahni? Izdelajte voščilnico, v kateri se sosedom zahvalite za potrpežljivost in jim zaželite lepe praznike. Voščilnice izdelajte z otroki, saj imajo doma izdelane voščilnice še poseben čar.

Poskrbite za okolico ali skupne površine

naslovka2

Ne glede na to, ali živite na vasi ali v mestu, bodo zagotovo sosedje veseli, če z otroki poberete smeti v okolici vaše hiše ali naselja. Je sosed dobil dostavo drv? Pomagajte mu jih zložiti skupaj z otroki. Tisti, ki živite v večstanovanjskih hišah lahko počistite in okrasite stopnišče. Če nas bo razveselil snega, pa ga ne pozabimo očistiti tudi pred sosednjimi vrati, še posebej, če tam živijo starejši ali družine z dojenčki. 

Prinesemo stvari iz trgovine

image2

Dogovorite se s sosedom ali sosedo, ki gre težko sam v trgovino, da vam napiše seznam, nakup in dostavo pa opravite vi. Ne pozabite dodati kakšno dobroto za na praznično mizo. Ozrite se naokrog in dostavo ponudite tudi nosečnicam, mamici z dojenčkom ali pa sosedu, ki si je poškodoval roko. Imejte odprte oči, mogoče pa bi komu olajšali praznike že tako, če bi začasno sprehajali njihovega hišnega ljubljenčka.