Izlet tedna: pokopališče školjk

Mulci so nori na zbiranje sličic, zato smo bili posebej veseli novega albuma Veseli valovi, ki ga lahko dobite v Mercatorju. V njem boste našli skrivnosti oceanov in morskih globin. Ker pa tudi vedno iščemo nove ideje za družinska doživetja, smo se odpravili na ogled posebnosti slovenske obale, ki je opisana tudi v albumu in je primerna za družinski izlet. 

IMG 5176 2
IMG 5199 2
naslovka 3
IMG 5155 2

Dan smo začeli z lepljenem slikic in spoznavanjem novih prijateljev, ki so nas spremljali na potepu. Hugo, Rozi in Živa so nas odpeljali na prav posebno slovensko plažo in tokrat smo slovensko obalo pogledali z drugačnimi očmi. Nadeli smo si zapestnice, ki so narejene iz recikliranih ribiških mrež in raziskovanje se je lahko začelo!

Priporočen čas obiska:

Vsaj pol ure.

Zahtevnost:

Priporočamo vsem radovednim mulkam in mulcem.

Izhodišče: avtocesto Ljubljana Koper na izvozu za Škofij in sledite tablam za Ankaran. Peljete se še dobre tri kilometre in zavijete levo, proti nogometnemu igrišču, ki se nahaja tik ob morju. GPS koordinate: 45.569638, 13.742869

Pokopališče školjk

Plaža, z zanimivim imenom je domovanje kar 234 različnih polžkov in 30 vrst ptic, ki bivajo v Tržaškem zalivu. Na majhnem območju bodo radovedni mulci in njihovi starši lahko preživeli ure. Ker leži neposredno ob Luki Koper je na prvi pogled okolica lahko očem neprivlačna, prav tako plaža ni najbolj primerna za kopanje. Vendar, ko boste prečili prvi “potoček” in ko boste pod svojimi nogami zagledali nešteto zanimivih školjk, se vam bo zagotovo prebudil stari raziskovalni in nabiralniški duh.

Vendar pozor!

Občina Ankaran na svoji spletni strani sporoča: Želimo si, da bi školjčišče ostalo na ogled tudi prihodnjim rodovom, zato vljudno prosimo obiskovalce, da si školjke zgolj ogledujete (in fotografirate) in jih ne nabirate. Priporočamo, da otrokom to razložite še pred obiskom plaže, dejstvo, da jih morajo pustiti tam, verjetno ne bodo sprejeli z navdušenjem, je pa to vsekakor priložnost, da se z njimi pogovorite o pomenu ohranjanja narave in trajnostnega pristopa k obiskovanju zanimivih krajev

IMG 9939 1

Da so se mulci naužili igre v pesku in morja, smo se na plažo odpravili v Portorož, kjer smo dan zaključili s skakanjem s pomola in se pocrkljali na naših novih brisačah, ki so narejene iz recikliranih plastenk. Naši mulci jih obožujejo! Z nami so tako dan zaključili tudi Rozi, Živa in Hugo.

IMG 5166 1

Želite tudi vi spoznati Živo, Huga in Rozi?

Zanimajo me morski junaki