Edo Kazić in Tamara Ramuš - OŠ Toneta Čufarja

Danes šolo obiskuje 735 učencev od 1. do 9. razreda, poleg tega pa, tako kot že vrsto let, naša šola uspešno vodi tudi vzgojno-izobraževalno delo na bolnišničnem oddelku Bolnice Jesenice. 

LOGO 324x339

Za kaj bomo porabili sredstva?

Donacijska sredstva bomo porabili za:

  • obnovo avle, kjer bi naredili prostor za druženje,
  • obnovo šolske knjižnice,
  • nakup interaktivnih zaslonov.

Z nakupom izdelkov z oznako Mali šef glasujte za šolo svojega favorita in jim pomagajte do uresničitve šolskih projektov.

Glasujte in podprite!

Šola ima naziv Unesco šola, Zdrava šola in Gozdna šola. Vključeni smo v različne projekte ter sodelujemo z mnogimi zunanjimi institucijami, s pomočjo katerih pridobivamo nova znanja in dragocene izkušnje.

Želimo postati šola, usmerjena v doseganje temeljnih vrednot sodobne šole: skrbeti za posameznika in njegov razvoj, skrbeti za enake možnosti izobraževanja in doseganje znanja, gojiti spoštovanje, strpnost in zaupanje med udeleženci vzgojno-izobraževalnega procesa in biti odprti v lokalni skupnosti.

OS toneta Cufarja Jesenice

Naši prednostni nalogi sta: okrepiti znanje učencev s področja računalniškega znanja, potrebnega za posodobljeno delo v šoli ali na daljavo, ter bralno pismenost.

Kot glavno prednostno nalogo pa smo izbrali sledečo: Krepiti spoštljiv odnos do sebe, drugih in sveta okrog sebe.

Le-to bomo uresničevali v sklopu dveh projektov, enega na razredni stopnji in drugega na predmetni stopnji. S tem želimo krepiti spoštljive medsebojne odnose ter odgovornost do drugih in sebe.

Kaj pričakujejo od oddaje (vzgojno)?

Oddaja se nam zdi zelo kvalitetna, saj poleg kuharskih veščin pri otrocih razvija še številne druge. Otroci bodo pridobili številne nove izkušnje, ki bodo pozitivne tako za šolsko delo kot tudi za življenje nasploh. Zavedamo se namreč, da se za kvalitetnimi krožniki, ki smo jim priča v oddaji, skriva veliko vaj in potrpljenja. Nenazadnje je treba za kuhanje imeti kar nekaj znanja z različnih področij, tako biologije, matematike, fizike …

Kaj želijo svojim učencem?

Svojim učencem želimo, da bi v projektu UŽIVALI! Da bi znali maksimalno izkoristiti dano priložnost. Pa ne samo za zmago, kajti naši učenci so za nas zmagovalci že sedaj. Želimo, da bi si nabrali ogromno življenjskih izkušenj, stkali nove prijateljske vezi in popisali svojo življenjsko pot z neponovljivimi spomini in trenutki, ki jih bodo tekom projekta zagotovo pridobili.

Želimo tudi, da bi imeli veliko mero kuharskega navdiha in tudi kanček sreče, ki bi jim pomagal osvojiti laskavi naziv malega šefa.

Svetujemo torej recept za uspeh: veliko mero kuharskega znanja, zvrhano mero potrpežljivosti, za noževo konico iznajdljivosti in na koncu še ščepec sreče.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se