Brina Korelc in Anesa Husejnovič - OŠ Trebnje

Poznani smo kot športna šola, saj so naši učenci tako kot letos že vsa leta državni prvaki v atletiki, so državni prvaki ali dosegajo najvišja mesta v rokometu, v dvoranskem nogometu pa tako učenci kakor tudi učenke dosegajo najvišje uvrstitve na državnem nivoju. Prav tako je OŠ Trebnje poznana po mažoretkah, saj naše mažoretke dosegajo najvišja priznanja tako na državnem kakor tudi mednarodnem nivoju.

LOGO 324x340

Za kaj bomo porabili sredstva?

Donacijska sredstva bomo porabili za:

  • nakup opremw za šolski telovadnici (blazine, gredi, klopi, švedske skrinje…),
  • nakup igral za otroško šolsko igrišče.

Pri vsem tem pa nam je pomembno predvsem to, da bomo denar porabili za takšen namen, pri katerem bomo lahko omogočili uporabo pripomočkov ali opreme oz. organizirali dejavnosti s to opremo za čim večje število naših učencev.

 

Z nakupom izdelkov z oznako Mali šef glasujte za šolo svojega favorita in jim pomagajte do uresničitve šolskih projektov.

Glasujte in podprite!

Učenci pri učnih dosežkih izstopajo na področju znanja iz zgodovine, kjer so zelo uspešni raziskovalci, prav tako tudi pri slovenščini, astronomiji in kemiji ter angleščini, kjer dokazujejo svojo izjemno uspešnost na mednarodnem nivoju. Ob vsem tem smo s številnimi pevskimi zbori, pa udeležbami na različnih likovnih kolonijah, prepoznavni tudi na umetniškem področju.

Svoje delovanje usmerjamo v duhu vizije, ki smo jo v preteklem obdobju oblikovali skupaj z vsemi deležniki: »V spodbudnem okolju in s spoštovanjem posameznika ustvarjamo dobre odnose. S strokovnostjo in ustvarjalnostjo gradimo uporabno znanje.«

OS Trebnje

Vsem nam pa je osnovno vodilo pri našem delu naša izjava o poslanstvu, ki usmerja naša prizadevanja v trajnostni razvoj. »Osnovna šola Trebnje, naša pot v modrino.«

Kaj pričakujemo od oddaje?

Pri projektu Mali šef Slovenije pričakujemo, da bosta učenki nadgradili svoje znanje, pridobili nove veščine in sposobnosti, ki jih bosta delili s svojimi vrstniki. S samim izborom za nastop in pri sodelovanju v oddaji upamo, da bosta učenki dobili potrditev, da sta na pravi poti, kjer bosta razvijali svoje kompetence na področju kuhanja in nastopanja. Skozi različne naloge se bosta naučili potrpežljivosti, vztrajnosti, solidarnosti in timskega dela, morda tudi odkrili novo področje, na katerem bosta v prihodnje lahko razvijali svoje poklicne želje.


Obenem upamo, da bosta svojim sošolcem in ostalim učencem pokazali, da je pomembno prisluhniti sebi, iskati svoja močna področja, v razvijanje le-teh vložiti delo in trud ter vztrajati pri zastavljenem cilju, kljub morebitnim težavam. Ni pomembno to, kaj za nek morebitni dosežek dobiš, ampak predvsem to, kaj z vlaganjem truda v dosežek postaneš.

Kaj želimo svojim učencem?

Učencem želimo na njihovi poti veliko ustvarjalnosti, inovativnosti, kritičnega razmišljanja, uspešnega prilagajanja novim situacijam, sodelovanja in vztrajnosti. Pri njihovem delu naj ju spremlja naslednja misel slovenskega alpinista Nejca Zaplotnika, ki je zapisal: »Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.« Želimo si, da bi se na poti veliko naučili in dobro počutili, ne glede na to, kako visoko se bosta uvrstili.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se