Arslan Mesić in Timotej Korade - OŠ Nove Fužine

Osnovna šola Nove Fužine leži na prelepem delu, na vzhodnem delu mesta Ljubljana. Ime ima po takrat novem kraju Fužine (v tem koncu so bili obrati za predelavo železa – fužine). 

LOGO 324x337

Z nakupom izdelkov z oznako Mali šef glasujte za šolo svojega favorita in jim pomagajte do uresničitve šolskih projektov.

Glasujte in podprite!

Na južni strani šolo krasi reka Ljubljanica, na severni strani pa imamo čudovit pogled na Kamniške Alpe. Šola se povezuje z okolico na kulturnem, ustvarjalnem, projektnem in medgeracijskem področju.

V tridesetih letih se je število učencev zelo spreminjalo, spreminjale pa so se tudi potrebe. Trenutno šolo obiskuje 420 učencev. Prihajajo iz različnih kulturnih okolij, kar nas še posebej bogati.
Na šolo in okolico smo zelo ponosni, saj nam nudi zelo dobre pogoje za delo in rekreacijo in je po uporabnosti zgled ostalim šolam.

Os Nove Fuzine Ljubljana

Poleg osnovnega namena obiskovanja šole, ki je pridobivanje znanja in vzgajanje, naša vizija stremi k sončni, prijazni, varni in sproščeni šoli. Vključuje inovativen pouk, aktivno preživljanje prostega časa, izboljšane socialne kompetence in spretnosti … Skratka, učimo se za življenje.

Vsi zaposleni se zavedamo svojega poslanstva in stremimo k temu, da smo varen prostor, kjer se učenci počutijo srečni in sprejeti.

Kaj pričakujemo od oddaje?

Projekt Mali šef Slovenije je idealna priložnost za učence, ki imajo talent. Spodbuja samoiniciativnost, domišljijo, pri tem pa pripomore k pridobivanju novih znanj preko vseh aktivnosti v projektu. Poleg tega imajo skozi sodelovanje pri kuhi možnost v praksi uporabiti najrazličnejšo paleto šolskega znanja.

Kaj želimo svojim učencem?

Če bosta sodelovala, delala s srcem, uporabila znanje in talent, kritično razmišljala in se prilagajala razmeram, rezultati ne bodo izostali. Želimo, da v delu uživata in da jima oddaja ostane v najlepšem spominu. Vsi v šoli pa držimo pesti, da se kar najbolje izkažeta!

Za kaj bomo porabili sredstva?

Donacijska sredstva bomo porabili za:

  • izobraževanje ali delavnico na temo prehranjevanja in kuhanja pri znanem kuharju/ici,
  • nakup dveh osebnih računalnikov in kamere,
  • opremo gospodinjske učilnice s plinskim kuhalnikom,
  • nakup treh kompletov profesionalnih nožev,
  • del sredstev bomo dali v šolski sklad za pomoč socialno ogroženim.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se