Alex Bratuša in Tim Katan - OŠ Benedikt

Osnovna šola Benedikt se nahaja v središču naselja Benedikt. Prvi namigi o organiziranem šolstvu segajo v leto 1784, ko naj bi predelali staro kapelo Sv. Frančiška v neke vrste učilnico. V šolskem letu 2021/2022 vrtec Benedikt obiskuje 164 malčkov, OŠ Benedikt pa 292 osnovnošolcev.

LOGO 324x333

Za kaj bomo porabili sredstva?

Donacijska sredstva bomo porabili za:

  • postavitev učilnice na prostem,
  • adaptacijo gospodinjske učilnice.

Z nakupom izdelkov z oznako Mali šef glasujte za šolo svojega favorita in jim pomagajte do uresničitve šolskih projektov.

Glasujte in podprite!

Šola in vrtec sta dejavna v različnih projektih, med katerimi prednjačijo projekt Erasmus+, projekt Pogum, Poskus RaP, zaključili smo projekt Trajnostna mobilnost, potegujemo se za sodelovanje v projektu Roka v roki, v vrtcu smo zaključili s programom Zdravje v vrtcu, projektom Turizem in okolje, ki je prav v šolskem letu 2020/2021 nosil naslov Moj kraj, moj »chef« in je bil tematsko usmerjen v pripravo jedi. Otroci so ob pripravljanju jedi po receptih resnično uživali, nastala je tudi knjiga receptov. 

OS Benedikt. 720pxjpg

Vizija naše šole se glasi: Šola, naš drugi dom, kjer vsak posameznik razvije svoj potencial in ustvari temelje za svoj nadaljnji razvoj in uspeh.

Kaj pričakujemo od oddaje?

Projekt Mali šef Slovenije je še ena idealna priložnost za učence, da pokažejo samoiniciativnost, domišljijo in talent, istočasno pa gre tudi za tekmovanje za skupno dobro. Prav gotovo bo spremljanje oddaje in navijanje za naša tekmovalca spodbudilo interes marsikaterega učenca ali marsikatere učenke za kuhanje, istočasno pa bodo širili svoje znanje na najrazličnejših področjih, od matematike, fizike, kemije, pa vse do zgodovine in geografije.

Kaj želimo svojim učencem?

Našim učencem želimo predvsem privzgojiti samozavest in zaupanje vase. To jih bo spremljalo vse življenje. Naučiti se morajo tudi, da so napake in porazi del vsakdana in da se naša pričakovanja vedno ne izpolnijo. Nikakor pa se ne smejo bati niti napak niti porazov, saj se iz njih vedno nekaj naučimo, pogosto, pa se nam prav v teh situacijah prikaže nova priložnost. Širok spekter znanja in nabor najrazličnejših veščin pa je tisti, ki bo bodočim generacijam ponujal možnosti za uspeh v življenju.

 

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se