5 družabnih iger za učenje matematike

Družabne igre naj bodo stalnica družinskih večerov, saj se prek njih že najmlajši otroci učijo osnovnih družbenih veščin, kot so potrpežljivost, upoštevanje pravil in odnosa do zmage oziroma poraza. Mimogrede pa se lahko naučijo tudi osnov matematike. Izbrali smo nekaj iger, pri katerih bodo številke spoznavali tudi najmlajši otroci.

Vam manjka katera od izbranih družabnih iger?

Kupite jo preko spleta
IMG 0426
IMG 277
IMG 0097
Remi
IMG 0494
Monopoly

1. Človek ne jezi se

Klasična igra, ki jo imate zagotovo vsi doma in pri kateri uživajo mladi in stari že vrsto let. Igra bo otroke kdaj razjezila, zmaga pa zagotovo razveselila. Tako kot je to pogosto v življenju. Mimogrede pa se bodo naučili šteti do 6, kar bo v veselje tudi predšolskim otrokom.

2. Štiri v vrsto

Še ena klasika za predšolske pa tudi šolske otroke, ki poskrbi za pozornost in skrbno štetje.

IMG 1779

3. Remi s kartami ali Rummikub

So se vaši otroci spoznali s seštevanjem do 100? Seštevanje točk, da se lahko »odprejo« pri remiju, bo zagotovo odlična motivacija za seštevanje pri otrocih prve triade. S sestavljanjem treh ali štirih enakih števil, drugih barv pa je super osnova za poštevanko.

Podobna remiju je igra Rummikub, le da gre tukaj za igro s ploščicami. Obstaja tudi potovalna varianta, ki jo z veseljem odnesemo s sabo na počitnice.

4. Monopoly

Še ena klasika, pri katerih se otroci spoznajo z vrednostjo denarja. Že mlajši bodo zadovoljni, ko bodo kupili svojo prvo hiško. Starejši pa se naučijo že bolj kompleksnih taktik za zmago.

5. Nekaj iger za učenje številk malčkov

Spomin, domine, zlaganje v pare, posebne sestavljanke ... vse te igre poskrbijo za prvi kontakt s številkami in kombinacijami. Pustite malčkom čas, da se prek igre spoznajo s števili in štetjem ter se pri tem zabavajo.