3 preproste in slastne jedi za kuhanje z otroki

Ste tudi vi po enem tednu šolanja oz. dela na domu ugotovili, da se dan pretežno vrti okrog priprave hrane? Med delovnim časom in šolanjem na domu se pripravi hrane lahko izognemo tako, da jo pripravimo vnaprej. Lahko pa v pripravo vključite otroke in to obdobje izkoristite za učenje praktičnih veščin, ki jim bodo prišle v življenju še kako prav.

Tovrstno druženje naj bo sproščeno in zabavno za vse člane, zato smo izbrali 3 jedi, ki so preproste za pripravo, ob pripravi in jedi pa bodo uživali še tako zahtevni mulci. In seveda ne pozabite opomniti otrok, da kuharji vedno po kuhanju pospravijo za sabo ;)

Peka pice

IMG 2040

Če bi otroci pisali tedenski meni, bi se verjetno pica na njem znašla vsak drug dan. Le redki otroci ne marajo te slastne poslastice. Večina otrok še bolj kot v piceriji, rada naredi pico doma, saj imajo tako več možnosti pri izbiri dodatkov.

Za preprosto in hitro pico lahko uporabite predpripravljeno mešanico za pico. Mi uporabimo Pizzo mix od Kralj Matjaža, kateremu se doda le mlačno vodo in že imamo testo pripravljeno za vzhajanje. Sami vedno dodamo še nekaj olivnega olja, saj je tako pica bolj hrustljava. Otroci bodo najbolj uživali pri mesenju testa (vsaj 10 minut) in oblaganju pice z izbranimi sestavinami.

Najraje naredimo pico margerito, za katero uporabimo pelate Kralj Matjaž, jo posujemo z narezano mozzarello, dodamo listek sveže bazilike in že imamo kosilo.

naslovka

Priprava domačih testenin

Clanek Delanj testenin

Za izdelavo preprostih testenin ali rezancev za v juho najdete na spletu ogromno receptov. Ker imamo strojček za delanje testenin doma, ga z otroci z užitkom uporabimo. Naredi se prava tekstura in debelina testa, ki se ga potem poljubno izreže za različne vrste testenin - rezance, torteline ipd.

Za 170 g porcije testenin uporabimo 100 g semole (pšenični zdrob), 1 jajce, ščepec soli in nekaj kapljic olivnega olja. Otroci zmes zgnetejo, nato pa jo pustimo pol ure počivati v hladilniku. Otroci spustijo zmes čez strojček za testenine in taddaaaa... domače testenine so tu! Tudi če strojčka nimate, testo razvaljate, nato pa z nožem narežete na poljubno debelino in obliko. Najbolj slastni so domači ravioli. Za polnilo pa uporabimo skuto z žajblom ali spasirano muškatno bučo.

Clanek Delanje testenin

Bučna juha iz muškatne ali hokaido buče

IMG 0622

Juha iz muškatne ali hokaido buče je idealna jed za jesenske dni, poleg tega pa je preprosta in hitra za pripravo. Otrokom bučo prepolovite, potem pa naj sami izdolbejo sredico, ki jo zavržemo. Bučo naj narežejo na krhlje in odstranijo trdo lupino. Mlajšim otrokom pri rezanju in lupljenju pomagamo. Nato krhlje narežejo na manjše koščke. Dodamo nasekljano čebulo in po želji česen, korenček ali katerokoli stebelno zelenjavo, ki bo izboljšala okus. Prepražimo čebulo, dodamo česen, da zadiši, začimbe po želji (kurkuma, poper...) in zalijemo z vodo. Ko je buča mehka, jo zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juhi lahko dodamo popečene kruhke. Za to uporabimo star kruh, ki ga narežemo na majhne kockice. Popečemo jih na kapljici olja in okusno jesensko kosilo je nared.

Pa dober tek!

IMG 2366

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se