Mleko Mercator, dobro slovensko mleko

  • Image

Mleko Mercator, dobro slovensko mleko

Tudi vas najbolj prepriča mleko, ki prihaja iz neokrnjene narave, po možnosti s planinskih pašnikov, kamor še ni seglo industrijsko onesnaževanje? Tako, ki ob nujno potrebni obdelavi ohrani vse hranilne snovi, predelano v druge mlečne izdelke pa se ponaša s polnim okusom? Domače slovensko mleko je res nadvse dragocen dar narave.

trajno mleko mercator 1l

Dobro slovensko mleko

Ali ste vedeli, da je mleko Mercator dobro slovensko mleko? Dobimo ga od krav z domačih pašnikov, v sodelovanju s slovenskimi mlekarnami in na tisoče domačimi kmetijami.

 

krava na pasi slo mleko

Prednost neokrnjene narave

Verjamete, da se okusu mleka pozna, od kod prihaja, kje se pasejo krave, ki nam ga dajejo? In pomembna prednost domačega mleka je prav to, da večina naših kmetij leži zunaj gosto naseljenih območij, v okolju, kjer je narava še dokaj neokrnjena in voda čista.

mleko Mercator mlekarna Planika 1L

Polnost hranilnih snovi

Sveže pasterizirano mleko zaradi obdelave pri nižjih temperaturah ohrani več hranilnih snovi.

 

Banner TZ jogurt 32 180g 525x350px 3

Jogurt čarobno živilo

Ali ste vedeli, da so prav mlečnokislinske bakterije pri jogurtu tiste, ki ga naredijo drugačnega? Mlečnokislinske bakterije namreč med fermentacijo poleg laktoze delno razgradijo tudi druge sestavine mleka, kar vpliva na to, kako ga naše telo sprejme.

Banner TZ creme fraiche 525x350px 1

Nadvse uporabna novost

Iz domačega mleka pa je tudi Mercatorjeva Crème fraîche ― za naše okolje nov izdelek, ki je nadvse uporaben v kulinariki, tako za pripravo slastnih sladkih dobrot kot za slane jedi.