Ajdov pokrovček

  • Image

Sestavine za ajdov pokrovček:

  • 65 g ajdove moke (Bio Durnik)
  • 190 g mandljeve moke
  • 100 g sladkorja
  • 350 g mletega sladkorja
  • 6 beljakov
  • 140 g ocvirkov Kodila

Sestavine za kislo mleko, jogurtov žličnik:

  • 250 ml domačega Tinkinega jogurta
  • 1 Bio kozji jogurt z borovnico Orešnik
  • 2 jedilni žlici medu
  • 1 limeta
  • 1 sveži kremni sir maskarpone Loške mlekarne
  • 3 jedilne žlice dsladkorja v prahu

Beljake ločimo od rumenjakov in jih pustimo počivati pri sobni temperaturi 1 uro. Mandljevo moko, ajdovo moko in mleti sladkor presejemo. Beljake stepamo, da se pričnejo delati vrhovi, in vanje počasi žlico po žlico dodajamo sladkor. Stepamo, da dobimo čvrst sneg. Z lopatico počasi vmešamo mešanico moke in sladkorja. Na peki papirju oblikujemo 6 krogov. Pustimo stati 20 minut in damo v pečico za 15 minut na 150 °C.

Obe vrsti jogurta in kremni sir zmešamo. Dodamo med in sladkor ter limetino lupino. Postavimo v hladilnik za 30 minut.

Ocvirke nasekljamo na drobno in jih na hitro popražimo v ponvi. Denemo jih na papirnato brisačo, da ta vpije odvečno maščobo.

Oglejte si video!