Aktualno

  • Image

Topljeno ghee maslo KGZ Škofja loka

Narejeno je iz kuhanega surovega masla. Med kuhanjem se izločijo ogljikovi hidrati, laktoza in beljakovine. Ostane le prečiščeno olje, brez nečistoč in primesi. Uporabno je za pečenje in cvrtje. Lahko je odlična priloga k testeninam, krompirju ali pa kot samostojen namaz na kruhu.

Naroči preko spleta

Za dobro hrano stojijo dobri ljudje

Na policah Mercatorja imamo v okviru projekta Radi imamo domače je na voljo 900 različnih vrst izdelkov domačih pridelovalcev in zadrug, med katerimi so tudi številne kulinarične posebnosti, ki vam jih še podrobneje predstavljamo.

Domače dobrote iz KGZ Škofja Loka

1100x351

Domači siri za podaljšan okus po praznikih

Domači siri dajo še posebej žlahen okus vašim jedem. Priležejo se tudi po praznikih.

1100x350 Siri3

Kozji sir krištof pa je narejen iz surovega kozjega mleka. Po 3-mesečnem zorenju sir dobi kremasto strukturo in blag okus, po večmesečnem zorenju pa čvrsto strukturo in bolj pikantno aromo.

Domača mangalica iz Kodile

Mangalica je stara avtohtona sorta prašičev. Meso in slanina mangalice sta v kulinariki zelo cenjeni. Slanina mangalice vsebuje nenasičene maščobne kisline, zaradi česar je kvaliteta njene masti in bele slanine (t.i. lardo) vrhunska. Meso mangalice je močno marmorirano in spominja na kobe (japonska pasma goveda).

1100x350 Kodila

Naročite dobrote Kodile v Mercator spletni trgovini.

Bogata ponudba, odličnih sirov

1100x350 Siri2

Sir dobra misel

Dobra misel ali divji origano je zdravilno zelišče, ki je posebej nabrano le na območju Posoškega hribovja. Siru daje izredno prijeten in aromatičen okus. Zaradi rasti v težkih pogojih narave je aroma zelišča še posebej značilna in izrazita.

Sir Tolminc

Sir Tolminc je narejen po tradicionalnih receptih iz nehomogeniziranega mleka s 3,65 % mlečne maščobe. Svojstven okus mu dajejo klimatsko-geološke razmere planinskih predelov, vrsta govedi in način vzreje živine.

Soški sir

Mlekarna Planika Kobarid je v sodelovanju z Ribiško družino Tolmin presenetila z drzno odločitvijo združiti dva okusa - sir in ribo. Osnova je sir Kober, ki ga v Mlekarni Planika izdelujejo iz najboljšega mleka krav, ki se pasejo v neokrnjeni naravi Soške doline, siru pa so dodali izbrane koščke dimljene postrvi, ki jih pripravljajo v Tolminski ribogojnici Faronika.

Sir Brincl

Posebnost sira »Brincl« je je v tem, da ima dodane mlete brinove jagode in mlet rožmarin, kar daje siru drugačen karakter. Brinove jagode dajo plemenit, svojevrsten okus, ki spominja na smolo iglavcev. Rožmarin pa je ravno prav trpkega in aromatičnega okusa ter izrazitega in prijetnega vonja. Okus je prijeten, pikanten in nekoliko sladko grenak.

Sir s konopljinimi vršički

Sir s konopljinimi vršički je popolnoma nov izdelek na slovenskem trgu. Narejen je iz 100 % slovenskega mleka in slovenske ekološke industrijske konoplje.Za vse, ki ljubijo prvinsko hrano in želijo odkrivati nove okuse.

Sir Poprč

Novost je tudi sir »Poprč« z zelenim poprom. Je poltrdi, polnomastni sir, mlečnega in polnega okusa z rahlo pikantno aromo zelenega popra. »Poprč« je povoskan v zelenem vosku, po čemer je takoj prepoznaven.

Domači čokoladni svet dobrot

Berryshka - slovenska blagovna znamka, večkratni dobitnik mednarodnih priznanj za vrhunsko kakovost

Vsi izdelki blagovne znamke Berryshka se odlikujejo z najvišjo mednarodno priznano kakovostjo, s skrbno izbranimi bogatimi, naravnimi in žametnimi okusi, z nizko vsebnostjo sladkorjev, so brez dodanih umetnih barvil in aditivov. Edinstvena sestavina vseh naših pijač je naravna izvirska voda iz naše destilarne in čokoladnice, izpod starodavnih krošenj kočevskega gozda - največjega pragozda v Srednji Evropi.

1100x350 Berryshka

Okusi Slovenije – žlahtna belgijska čokolada, oplemenitena z domačimi okusi

Okusi Slovenije so plod znanja, domiselnosti, bogatih izkušenj in predanosti slovenskega družinskega podjetja. Njihovo poslanstvo je ponuditi tradicionalne slovenske izdelke na svež, unikaten način, ob tem pa ohraniti njihovo v dolgih desetletjih obrušeno bistvo. Žlahtni belgijski čokoladi do dodali visoko kakovostne oreščke, začimbe in suho sadje, ki predstavljajo posamezne slovenske pokrajine, ter tako ob pomoči izvrstnih oblikovalcev ustvarili kolekcijo ročno izdelanih čokolad s posipi v lični beli embalaži. Okusi Slovenije so zato lahko tudi prefinjeno, izjemno darilo. Čokolada vsebuje najmanj 54 % kakavovih delov in je ročno izdelana.

1100x350 Okusi Slovenije

Čokolada Medeni dar

Res dobra čokolada je pravi užitek. Čokolada Medeni dar je ročno narejena, je edina čokoladica z dodanim slovenskim medom ali dodanim slovenskim cvetnim prahom, žlahtna temna čokolada pa razveseli še z originalnimi motivi panjskih končnic iz čebelarskega muzeja Radovljica.

1100x350 Medeni darovi

Čokolada Solni cvet

Drobni piramidasti kristali bele do roza barve so najdragocenejši pridelek Piranskih solin. Na gladini slanice nastajajo le ob brezvetrju, saj jih zmoti že najmanjši val. Solni cvet oplemeniti tudi temno čokolado.

Temna čokolada s solnim cvetom je enkratno zlitje grenko-sladkega okusa z rahlo nakazano slankasto noto deviške soli, pridelane na tradicionalni načina. Poslastica, ustvarjena za uživanje. Čokolada vsebuje najmanj 62 % kakavovih delov.
1100x350 Piranske soline

Druzina Perger525x350px

Dobrodošli v medenem raju

Veste, da so se delčki slovenskega medenega raja dotaknili src pomembnih svetovnih osebnosti od Nelsona Mandele, Gari Kasparova do Papeža Janeza Pavla II, Melanije Trump in mnogo drugih? In prav te dobrote lahko poskusite čisto blizu vas, v Mercatorju. Spoznajte najgloblje družinske skrivnosti, ki se iz roda v rod prenašajo že devet generacij. Okusite skrbno izbrane sestavine narave, iz katerih z ljubeznijo in strastjo družina Perger oblikuje najboljše izdelke iz medu in satja že vse od leta 1757.

Preberite več o družini Perger!

Pergerjeve dobrote z matičnim mlečkom, propolisom, in cvetnim prahom

Pot do dolgega in zdravega življenja je zahvaljujoč Mercatorjevemu 'rdečemu srčku' tudi slastna. Vrhunski ekološki medenjaki iz najboljših sestavin narave za najzahtevnejše okuse - z medeno glazuro ali brez, in celo iz pirine moke so idealni kot prigrizek, za razvajanje, zdravje in dobro počutje. Želite svoje najdražje presenetiti v domači kuhinji? Za vas bo pravšnja svetovna novost, s katero boste v pičlih nekaj minutah pripravili slastne in zdrave medenjake, pri tem pa s svojimi najdražjimi ustvarjali nepozabne spomine. Bio medeno testo je brez jajc, mleka in konzervansov ter zato primerno tudi za alergike. Vsebuje pa matični mleček, cvetni prah in propolis. Ko pa vam zadiši pregrešno dobra kombinacija osvežilnega sadja, slastnega ekološkega medu in drugih darov narave, izberite Pergerjeve bio bonbone brez glutena, želatine in laktoze različnih okusov in oblik.

Prepustite se slastnim medenim užitkom in poiščite izdelke družine Perger v vseh hipermarketih Mercator in v Mercator spletni trgovini.

1100x350 Perger

Z medenim testom sta ustvarjala tudi Tejani Kitch'n

Domače mesnine lokalnih pridelovalcev

Poskusite najboljše domače mesnine KGZ Tolmin, KGZ Idrija, KZ Krka, KZ Sevnica in Kodila.

1100x350 1

1100x350 2

Radi imamo domače s Tejani Kitch'n: Martin in njegova krača

Krača s skorjico iz hrena ovita v kvašeno testo. Za zraven pa rdeče zelje. Prava Martinova pojedina.

Oglejte si recept

Hamburška slanina

Hamburška slanina je znana po vsem svetu in je  prisotna pri mnogih angleških zajtrkih pod imenom »bacon«. Hamburška slanina Mesnin Bohinja je posebna, ker ima tako vonj kot okus, ki te spominjata na kuhinjo naših babic. Ne sme manjkati ne v dobri enolončnici ne na narezku.

Kupi v spletni trgovini

Bio kmetija Žgajnar

Pripravljamo prek trideset  različnih vrst ekoloških mlečnih izdelkov, od sirov (staranih, mladih, z različnimi dodatni, jogurte, skute, kajmak, maslo …). Naši izdelki so popolnoma naravni;  pri sirih ne uporabljamo nobenih premazov, mlečni napitki, jogurti, skute  s sadnimi dodatki so brez dodanega sladkorja.

1100x350

Skripavcek 525x350

Sir Škripavček

Vsak naš izdelek je unikat, saj je napravljen po starih, preizkušenih receptih naših babic, seveda ročno. Sir Škripavček je narejen s kulturo, ki jo razvijamo sami. Sir je svež in se ga lahko uporablja v solati, kot sir za žar ali samostojno.

Radi imamo domače s Tejani Kitch'n: Sirov drobljenec

Postrezite sirov drobljenec po receptu izkušenega gurmanskega para Tejani Kitch'n! Enostavna priprava zahteva približno 20 minut, vse sestavine pa lahko nakupite v bližnjem Mercatorju.

Oglejte si recept

Domače mlečne dobrote

Bohinjska sirarna podpira trud bohinjskega kmeta, ki v naravnem in edinstvenem območju Bohinja pridobiva kvalitetno krmo za najboljše mleko. Skrbne roke naših sirarjev za vas pripravijo okusne in kvalitetne izdelke.

Banner RID Bohinjska sirarna 1100x350px

Bohinjski jogurt

Eden izmed njih je bohinjski jogurt, narejen iz nehomogeniziranega bohinjskega mleka. Pred uporabo ga dobro pretresite in uživajte v njegovem osvežilnem in bogatem okusu.

Kupite v Mercator spletni trgovini

Radi imamo domače s Tejani Kitch'n: Sladka jesen

Hitra in izredno okusna sladica iz bohinjskega jogurta, ki jo pripravite en, dva, tri. Poskusite zmiksane kakije z bohinjskim jogurtom in sladko smetano ter kostanjem za piko na i.

Oglejte si recept

Nov katalog Radi imamo domače

Pod krovnim sloganom, ZA DOBRO HRANO STOJIJO DOBRI LJUDJE, predstavljamo lokalne pridelovalce, ki so s svojim znanjem in delom ter dobršno mero inovativnosti na trg poslali izdelke, ki jih je resnično vredno pokusiti. Slednje uporabljamo kot slogan, s katerimi poudarjamo dodano vrednost izbranih izdelkov.

Prelistaj katalog

Moje mesnine, najboljše domače

Poskusite bogat izbor domačih mesnin Radi imamo domače!

1100x350 Salame

Tradicionalna sevniška salama

Minilo je več kot pet desetletij in zdaj je tu tradicionalna sevniška salama. Naredili so jo mojstri Grajskih mesnin po receptu Društva salamarjev Sevnica. Ročno rezana slanina in izdelava na star klasičen način, sol, poper - dimljena in narejena po starih recepturah sevniških salamarjev. Salama je prijetnega okusa, rahlo dimljena, brez celih zrn popra, zato po njej posegajo tudi otroci.

Kupite v Mercator spletni trgovini

Tejani recept: Zapečenec s sevniško salamo

Privoščite si zapečen, hrustljav topli sendvič malce drugače - s slastno sevniško suho salamo, po kateri se vam bodo še dolgo cedile sline.

Oglejte si recept

Tradicionalna sevniška salama Radi imamo domače

Edinstveni, izvirni in poživljajoči okusi

Okusite odlične marmalade naših lokalnih pridelovalcev Radi imamo domače.

Marmelade 1100x350

Marmelada 525 350

Marmelada iz muškatne buče z jabolčnim sokom, Dobrote Dolenjske

Vse naše marmelade imajo vsaj 70 % sadni oz. v tem primeru zelenjavni delež. Sestavine so ročno nabrane, obdelane, marmelado kuhamo po tradicionalnih receptih, ki jim dodamo kanček inovativnosti. Kuha naših marmelad je zelo kratka, saj želimo ohraniti svežino surovin. Muškatna buča je pridelana na ekološki kmetiji.

Marmelada iz muškatne buče se izvrstno poda ne samo na kruh, temveč je tudi odlična spremljevalka sira in mesnin.

V kulinariki jo lahko uporabljamo tako za sladice kot glavne jedi in predjedi. Marmelada muškatne buče zaseda posebno mesto v ponudbi Dobrot Dolenjske. Je tradicionalna, pa hkrati inovativna, sveža, razigrana, harmonična. Je prejemnica Zlate medalje na Festivalu marmelad.

Moj sirup, najboljši domač

Na domačiji Brozovič, ki se nahaja v idilični vasici blizu Vinice, gospa Meta s svojo družino pripravlja domače medene sirupe po babičinih receptih.

1100x350 Sirup

Trpotec 525x350

Tropotčev medeni sirup

Tropotčev medeni sirup je tradicionalna učinkovina rastlinskega izvora, narejena na podlagi dolgoletnih izkušenj. Vsebuje čreslovine, pektine, sluzi, olja, beljakovine in sladkor in ga uporabljamo predvsem za pomiritev suhega in dražečega kašlja, ki spremlja vsa prehladna obolenja in druga vnetja dihal.

Dimljeno olje 525x350

Bio dimljeno oljčno olje Jenko

Bio dimljeno oljčno olje Jenko je edinstven izdelek ekološkega večkrat mednarodno nagrajenega ekstra deviškega oljčnega olja Jenko, dimljenega z naravnim lesom bukve in hrasta. Okus je odločen, uravnotežen z zmerno grenkobo in pikantnostjo ter prefinjeno noto dima ki lepo zaokroža okus.

Domača ozimnica

Čas in napor pri pripravi ozimnice si lahko tudi prihranite. Izberite res dobre domače vložnine, ki vam bodo popestrile zimski jedilnik. Tudi kozarce z vložninami hranite v temnem in hladnem prostoru, ko jih odprete, pa domače dobrote čim prej porabite. No, saj ni strahu, da bi ostajale, raje se prepričajte, da jih ne bo prekmalu zmanjkalo. Zima bo dolga.

Mercator Banner 1100x350 izdelki

Po Primorsko

Primorska je polna temperamenta. Mediteransko okolje, na prepihu različnih dežel, daje primorskim jedem in vinom poseben pečat. Tradicionalne recepte oživljajo in ohranjajo tudi primorska živilska podjetja in zadruge, ki so se združila pod skupnim imenom Po Primorsko.

Obiščite nas 29. 9. 2017 na Stritarjevi ulici v Ljubljani in se prepričajte o harmoniji združenih okusov primorske regije.

Po Primorsko

Po Primorsko

S sodelovanjem želijo prikazati pestrost in bogastvo dežele Primorske, ki se odraža tudi v lokalnih živilskih proizvodih. Iz mleka pridelanega v Posočju ustvarjajo odlične mlečne izdelke. Od tu in okoliških gozdov prihajajo tudi surovine za slastne suhe mesnine. Prav tako vrhunski mlečni in mesni izdelki prihajajo iz bližnje Idrije. Ko pomislimo na Kras, se nam skomina po pršutu in mortadeli, vendar tu in na Vipavskem vse do Pivke rastejo tudi piščanci, ki dajejo odlično perutninsko meso in mesne izdelke. Vinorodni okoliši na Primorskem nas oskrbujejo z vrhunskimi sonca polnimi vini. Ne smemo pozabiti na aromatične oljke in druge sadeže z obale ter odlične ribe in morske specialitete. Vse našteto pa se seveda odlično ujema s testeninami iz Vipavke doline. Piko na » i« pa dajeta sveža zelenjava in sadje, pridelano v istrski zemlji, ki je polnega okusa, ročno obrano, pridelano na okolju prijazen način.

Več o projektu lahko najdete tukaj.

Domačija Grčin z najvišjim priznanjem za sokove

Že za časa Avstro-Ogrskega cesarstva je bila Domačija Grčin poznana po predelavi sadja za tolkec, jabolčnega vina in jabolk za ozimnico.

Tolkec so pili v Savinjski dolini kot zelo osvežilno pijačo in dobro alternativo pivu. Njihova jabolka starih avtohtonih vrst kot so bobovec, carjevič, krivopecelj, ledrovke in kosmači pa so romala po vsem cesarstvu, od dunajskih dvorov do Pariza in vse do Egipta!

Edinstveni, izvirni in poživljajoči okusi

Sokovi Domačije Grčin so namreč visoko kakovostni in biološko polnovredni jabolčni sokovi, ki so dobitniki tako domačih nagrad AGRA, že tri leta zapored pa tudi svetovno najprestižnejše nagrade v svetu prehrane, Great taste awards. Zdaj je njihov bistri jabolčni sok očka prejel najvišjo oceno med sokovi, Domačija Grčin pa najprestižnejšo nagrado Great taste producer, ki potrjuje, da so med najboljšimi proizvajalci sokov na svetu!

V litrski steklenici soka je vse bogastvo približno 1,6 kg jabolk slovenske pridelave predvsem z okoliških kmetij iz Savinjske doline, in sveža, srednje velika korenina najkakovostnejšega brazilskega ingverja. In nič drugega.

Na zalogi v hipermarketih Mercator.

Kupite v Mercator spletni trgovini

Ne spreglejte pa tudi ostalih sokov Radi imamo domače!

1100x350 Sokovi Grca

Domači siri za žar

Pripravite si slasten poletni obrok iz domačih sirov za žar naših domačih pridelovalcev.

1100 1100x350 Siri r

Mehki ovčji sir za žar ekološke kmetije Konda

Na ekološki kmetiji Konda izdelujejo dobrote iz ovčjega mleka. Med njimi je tudi sir za žar. Odlika tega sira je izdelava na preprost tradicionalen belokranjski način kot so ga v dolini reke Kolpe izdelovali že stoletja. Narejen je iz svežega bio ovčjega mleka, ki ga segrejemo in mu nato dodamo le ekološki jabolčni kis in sol. Ker ovčje mleko vsebuje mnogo več albuminov kot ostale vrste mleka, dobimo izvrsten sir polnega, a hkrati nežnega okusa. Zlato rumen na žaru pečen sir zelo cenijo še tako zahtevni gurmani.

Kupite v Mercator spletni trgovini

Reberšakove dobrote iz senegea mleka

Glavna panoga na Kmetiji Reberšak je prireja senenega kravjega in kozjega mleka. Mleko predelujejo v sadne in navadne jogurte, skuto ter sir.

Jogurti Reberscak

Smo prva kmetija v Sloveniji, ki je prejela certifikat za svoje seneno mleko, ki nam ga je leta 2016 ga je izdal IKC Maribor. Trudimo se, da imamo živali vse poletje na paši. Pri krmljenju živali ne uporabljamo silaže, kar daje našim izdelkom še posebej nežen in harmoničen okus.

Seneno mleko je mleko živali, ko so krmljene brez silaže in krmil. Mleko je čudovitega okusa in arome in ima veliko sestavin s pozitivnim učinkom na organizem. Poleg ugodne maščobno-kislinske sestave vsebuje tudi druge za telo koristne snovi. Tako mleko vsebuje večji delež enkrat nenasičenih maščobnih kislin in večkrat nenasičenih maščobnih kislin, te pa štejemo med ugodne za delovanje našega telesa.