Uživajte v posebnih trenutkih z izdelki Special Moments
Dobrodošli v svetu, kjer vsak trenutek postane priložnost za nekaj posebnega. S skrbno izbranimi recepti vas Mercator popelje na kulinarično potovanje, ki bo očaralo vaše čute in obogatilo vaše posebne trenutke. Ne glede na to, ali iščete navdih za praznične pogostitve, romantične večere, družinska srečanja ali pa želite enostavno nekaj drugačnega, so naši recepti zasnovani tako, da vas navdihnejo in prinesejo v vašo kuhinjo pridih elegance in svežine. Odkrijte ideje za jedi, ki bodo očarale vsakogar in pričarale nepozabno vzdušje.
Panzerotti z gobami in tartufi v masleni omaki
Sestavine za 4 osebe:
- 300 g testenin panzerotti z gobami in tartufi Special Moments
- parmigiano reggiano Special Moments
- 40 g masla
- 1 limona
- 100 g smetane (po želji)
- vejica svežega žajblja
- sol
Priprava:
Testenine skuhamo v slanem kropu po navodilih z embalaže.
Na maslu hitro popražimo nekaj lističev svežega žajblja, naribamo limonino lupinico ter posolimo. Po želji lahko dodamo še smetano za kuhanje.
Testenine damo na servirni krožnik, prelijemo z masleno omako in povrhu posujemo z naribanim sirom parmiggiano reggiano.
Bresaola z burrato in zelišči
Sestavine za 4 osebe:
- 200 g bresaole Special Moments
- 250 g burrate Special Moments
- preliv z balzamičnim kisom iz Modene in s figo Special Moments
- ekstra deviško oljčno olje
- peteršilj, bazilika, drobnjak, meta, timijan
Priprava:
Vsa sveža zelišča operemo, posušimo na papirnati brisači in nasekljamo.
Na servirni krožnik lepo razporedimo rezine bresaole in jih pokapljamo z oljčnim oljem ter po njih posujemo nasekljana zelišča. V sredino položimo burrato, ki jo pokapljamo z balzamičnim kisom. Poleg lahko postrežemo krutone.
Pandoro z maskarponejevo kremo
Sestavine za 4 osebe:
- 1 kolač pandoro Special Moments
- 2 sveži jajci
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 250 g kremnega sira mascarpone Mercator
Priprava:
Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Nežno primešamo mascarpone. Beljakom dodamo ščep soli in stepemo v sneg. Pazljivo ga umešamo k ostalim sestavinam. Kremo za uro ali dve postavimo v hladilnik.
Pandoro narežemo na kolobarje. Vsako plast namažemo z mascarponejevo kremo. Posujemo s sladkorjem ali kakavom v prahu in ponudimo z gozdnim jagodičjem ali sezonskim sadjem.
Rižota z bresaolo in burrato
Sestavine za 4 osebe:
- 4 skodelice riža carnaroli
- 2 burrati Special Moments
- 100 g bresaole Special Moments
- 8 skodelic zelenjavne jušne osnove
- 2 šalotki
- 2 kozarca belega vina
- 1 limeta
- poper
- sol
- ekstra deviško oljčno olje
Priprava:
V vino potopimo na koščke narezano bresaolo. Pogrejemo ali pripravimo zelenjavno jušno osnovo.
V ponvi na olju prepražimo sesekljano šalotko. Dodamo riž in pomešamo, da postekleni. Dodamo malo belega vina, limetin sok, mešamo in postopoma prilivamo vročo juho.
Ko je riž skoraj kuhan, primešamo koščke bresaole. Umaknemo z ognja, solimo in vmešamo eno burrato.
Preden rižoto postrežemo, po vrhu natrgamo ali primešamo še drugo burrato.
Fini koktajl s kozicami in radičem
Sestavine za 6 kozarčkov:
- 12 kuhanih kozic Special Moments
- 1 glava radiča treviso
- 2 dl belega vina
- navadni jogurt
- gorčica
- ekstra deviško oljčno
- limonin sok
- peteršilj
- sol
- poper
Priprava:
Kremasto umešamo vino, navadni jogurt, gorčico, limonin sok in nekaj kapljic oljčnega olja, solimo in popramo.
V koktajl kozarčke zložimo na trakce narezane liste radiča treviso. Dodamo kremasto omako, posujemo s peteršiljem in na koncu v vsak kozarček dodamo dva repka kuhanih kozic.
Nazaj na projekt Special Moments.
Nazaj