Riso Scotti

Ustanovitev podjetja Riso Scotti sega v leto 1860, ko je Pietro Scotti v osrčju Padske nižine začel z gojenjem in prodajo riža. Leta 1890 se je dejavnost preselila v Roggia Mulina v Villanterio, kjer so družbo preimenovali v "Bratje Scotti". Leta 1956 se je sedež podjetja preselil v Pavio in ustanovili so Riso Scotti S.p.A., ki ga je vodil Ferdinando Scotti, oče Daria Scottija.

02 Banner MZ Veseli valovi izdelki 720x400px 2020 07 16
02 Banner MZ Veseli valovi izdelki 720x400px 2020 07 164
02 Banner MZ Veseli valovi izdelki 720x400px 2020 07 165

Dario je trenutni izvršni direktor podjetja Riso Scotti S.p.A. Pod njegovim vodstvom se je podjetje iz riževega mlina spremenilo v pravo živilsko podjetje.

Prva velika novost v podjetju je bila uvedba vakuumske embalaže, sledila je raznovrstnost izdelkov, kjer se je riž uporabljal kot surovina za inovativne izdelke na osnovi riža: napitke, piškote, rižote, riževe vaflje, krekerje, drobtine, testenine in drugo.

Danes ima družba Riso Scotti obrat za proizvodnji in predelavo riža, ki obsega 135.000 kvadratnih metrov, z letno proizvodno zmogljivostjo sto tisoč ton predelanih izdelkov. Italijansko tradicijo in kakovost svojih izdelkov izvaža v več kot 80 držav po vsem svetu.

Banner MZ Veseli valovi dobavitelji 770x385px 2020 07 169
recept 2
recept 3
recept4
recept 4
recept6
recept7

ORO PARBOILED

Vsak dan je dober za hladno riževo solato z rižem ORO parboiled Riso Scotti, ki se ne razkuha in ohrani lepa in čvrsta riževa zrna. Dodajte nekaj tunine, koruze, češnjev paradižnik, kakšen košček paprike in jo začinite z ekstra deviškim oljčnim oljem in sokom limete. Svežina, lahek in okusen obrok so zagotovljeni! 

ARBORIO

Jedro vsake prave tradicionalne italijanske rižote je izbira pravega riža za to jed. Priporočajo se tipi rižev, ki vsebujejo veliko škroba, ki naredi rižoto kremasto in so po strukturi takšni, da se kljub temu ne razkuhajo in ostanejo trdo kuhani "al dente". Priporočamo poletno rižoto z gamberi z rižem Arborio Riso Scotti, št. 1 v Italiji. 

CARNAROLI

Zeleni šparglji. Kuhani v solati s trdo kuhanimi jajci, popečeni z vmešanimi jajci in zakaj ne, v odlični rižoti z rižem CARNAROLI Riso Scotti. Priprava je zelo enostavna (za 4 osebe): Šparglje (300 g) poparite v vreli vodi, da se zmehčajo in jih nato narežete na majhne koščke (nekaj jih lahko pustite pri strani za okras). V veliki ponvi prepražite drobno sesekljano (1) čebulo šalotko na oljčnem olju, nato dodajte riž (320 g Carnaroli) in pražite še 2 minuti, za tem dodajte kozarec suhega belega vina. Ko se vino v celoti absorbira, začnite dodajati z zajemalko zelenjavno jušno osnovo (1 l), mešajte in kuhajte približno 15-18 minut na nizkem ognju. Ko je riž delno kuhan dodajte na centimeter narezane šparglje in nadaljujte s kuhanjem. Ko je riž skuhan, ugasnite ogenj in vmešajte maslo (30 g) ter parmezan (50 g) in pustite mirovati pol minute. Ponudite svojo rižoto s šparglji tako, da jo na krožniku okrasite z nekaj celimi šparglji, ki ste jih predhodno odstavili na stran. 

SANT'ANDREA

 Rižota s piščančjimi medaljončki in zelenjavo. Odlična ideja za poletno kosilo.

INTEGRALNI RIŽ:

Riž s praženimi jajci – blanširajte brokoli za približno 2 minuti. Previdno ocedite. Dobro segrejte eno žlico ekstra deviškega oljčnega olja in dodajte na drobno narezane gobe. Pražite 5 minut dokler gobe na dobijo zlatih robov. Dodajte sesekljan brokoli, eno sesekljano čebulo, pest koruze, na kocke narezano korenje, ¼ skodelice teriaki omake ter 1 čajno žlico Srirače (pekoče omake). Nadaljujte s praženjem, dokler se zelenjava ne omehča. Skuhajte 3 skodelice Riso Scotti Integrale riža. Razdelite riž in zelenjavo v sklede ter na vrh dodajte vmešano ali pečeno jajce na oko. 

BASMATI

SEČUANSKI RIŽ: skuhajte 200 g riža Riso Scotti BASMATI v 500 ml piščančje juhe. Odcedite odvečno tekočino. V voku ali ponvi segrejte oljčno olje, dodajte sesekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodajte 300 g piščančjih prsi narezanih na kocke. Dodajte še na kocke narezano papriko, korenje, stročji fižol in koruzo. Začinite z 2 žlicami sojine omake in ščepcem rjavega sladkorja. Po želji začinite s pekočo papriko. Ko sta meso in zelenjava skoraj skuhana, dodajte riž in pražite še 5 minut na nizkem ognju. Postrezite toplo. 

Vsem novostim Riso Scotti lahko sledite na facebook profilu: https://www.facebook.com/RisoScottiSlovenijaofficial/

Oglej si izdelke Riso Scotti v spletni trgovini

V spletno trgovino
DETOX napitek z nesladkanim mandljemvim napitkom riso scotti
PANCAKE z rizevim napitkom Riso Scotti
JAGODNI CHIA PUDING z mandljevim napitkom Riso Scotti3
KOKOSOV SHAKE Z MANGOM IN BANANO Riso Scotti2

Okusne navade za zdravo življenje

Odkrijte pestro ponudbo rastlinskih napitkov Riso Scotti. Odlično se podajo predvsem k jedem pri vsakodnevnem zajtrku. Mi vam pa predstavljamo še nekaj odličnih in slikovitih dodatnih načinov njihove uporabe z nasveti v spodnjih receptih.

DETOX NAPITEK Z NESLADKANIM MANDLJEVIM NAPITKOM RISO SCOTTI

Priporočljivo je, da se vsake toliko poskrbi za razstrupitev prebavnega sistema. Predstavljamo vam napitek, ki vam lahko pri tem pomaga. Potrebujete:
1,5 dl nesladkanega mandljevega napitka Riso Scotti ,
2 žlici lanenih semen,
1 žlica chia semen,
100 g jagodičja po želji (maline, robide, borovnice ali mešanica vseh).
V mešalniku najprej zmešajte nesladkani mandljev napitek Riso Scotti z lanenimi semeni in chia semeni, da dobite homogeno maso, nato dodajte sadje po želji. Detox napitek je pripravljen.

PANCAKE Z RIŽEVIM NAPITKOM RISO SCOTTI, ODLIČNA ALTERNATIVA ZA ZAJTRK.


Premešajte 150 g presejane moke z 1 žlico pecilnega praška in 60 g sladkorja in dodajte 200 ml riževega napitka, zmešajte jih z metlico (lahko tudi električno), dokler ne dobite gostega tekočega testa brez grudic. Na srednjem ognju jih pecite v naoljeni ponvi.

JAGODNI CHIA PUDING ZA MANDLJEVIM NAPITKOM RISO SCOTTI

Dodajte 2 žlici chia semen v 200ml mandljevega napitka iz Riso Scotti. Počakajte, da semena nabreknejo in se napitek zgosti. Operite in mešajte jagode in drugo jagodičje. Dodamo žlico medu ali agavinega sirupa. Prelijte nastali puding in uživajte.

SADNI SHAKE Z RIŽEVIM NAPITKOM RISO SCOTTI Z DODATKOM KALCIJA

Maline in češnje bogatijo ponudbo svežega sadja vem času. Poskusite jih zmiksane (100 g) z 1 dcl riževega napitka s kalcijem Riso Scotti in žličko medu ali agavinega sirupa.

Še več nasvetov in receptov na facebook strani Riso Scotti Slovenija.

KOKOSOV SHAKE Z MANGOM IN BANANO

Ste ljubitelji kokosa? Če je odgovor pritrdilen, poskusite naš napitek z rižem in kokosom Riso Scotti. Bio napitek, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez holesterola. Odlična sestavina v vaših smoothie-jih, ki se zlasti dobro poda z banano in mangom.