Bio Zone – 100 % naravni izdelki, potrjene kakovosti

Ponudba je del projekta: Bio Zone.

Vsakdo od nas si zagotovo želi, da bi se počutil dobro. Zato je zelo pomembna tudi uravnotežena prehrana. Če želite posegati po bolj naravni in prehransko bogatejši hrani, pomenijo ekološko pridelani izdelki zagotovo boljšo izbiro. 100 % ekološko pridelani in visokokakovostni izdelki Bio Zone so polnega okusa in imajo bogato prehransko vrednost. Pridelani so bili brez uporabe umetnih gnojil, pesticidov in gensko spremenjenih organizmov, s spoštovanjem do živali in narave. Zato so dobri za vas in za okolje.

Mlečni izdelki in siri

Mlečni izdelki Bio Zone so 100 % ekološkega izvora. Nehomogenizirana sveže mleko in tekoči jogurt s Tolminskega pa sta pridobljena na prvinski način, brez posegov v naravne procese in imata značilen poln okus.

V trgovino

Sadje in zelenjava

Tako kot vsi ostali izdelki iz linije, sta tudi sadje in zelenjava Bio Zone izključno ekološkega izvora. To pomeni, da sta pridelana po principih ekološkega kmetijstva, brez uporabe genske tehnologije, fitofarmacevtskih sredstev in umetnih gnojil.

V trgovino

Jajca in vse za zajtrk

Jajca Bio Zone so znesle kokoši iz ekološke reje, ki upošteva stroge predpise za zaščito okolja in živali. Kokošim je omogočen dostop na prosto, v hlevu pa imajo poseben prostor za valjenje in počitek. Jajca so s Kozjanskega, kjer med Bohorjem in Lisco leži planota Planina pri Sevnici, ki združuje 16 vasi. Kokoši ekološke reje se prehranjujejo izključno z bio krmo in prehrano.

V trgovino

Kruh

V Mercatorjevi Bio Zone ponudbi sta tudi dve vrsti BIO kruha iz ekološke pridelave. Enega so mojstri peki zamesili iz pirine, drugega pa iz ovsene moke. Oba kruha odlikuje kontrolirana pridelava sestavin, odličen okusa in blagodejnost pire in ovsa za naše počutje.

V trgovino

Začimbe in dodatki za kuho ter peko

Za pečenje in kuhanje uporabljajte izdelke, za katere veste, da so 100 % ekološko pridelani in občutili boste razliko v kakovosti. Čistost okusov in kontrolirano poreklo začimb in dodatkov pripomoreta, da se jed sestavi v popolno celoto.

V trgovino

Vegansko in vegetarijansko

Pomemben del 100 % ekološke pridelave hrane je spoštovanje in ohranjanje narave ter pridobivanje sestavin s čim boljšim razmerjem hranilnih vrednosti. V naši veganski ponudbi je širok nabor izdelkov - od veganske potice ob praznikih do različnih namazov za vse okuse.

V trgovino

Hladni in topli napitki ter sokovi

Imate raje pesin ali jabolčni sok? Si kavo raje popestrite z riževim ali s sojinim napitkom? Vam v kosmičih za zajtrk bolj prija ovseni ali kokosov napitek? Sokovi, čaji, kakav in rastlinski napitki po vašem okusu. Bio Zone ima odgovore na vse vaše želje.

V trgovino

Suho sadje, oreščki, semena in stročnice

Bio izdelki niso modna muha ampak odločitev, ki pomaga ohranjati ravnovesje v naravi. Pridelano po bio standardih, pomeni, da je pridelano človeku in okolju prijazno. Bio suho sadje, oreščki, semena in stročnice so okusni izdelki, bogati s hranljivimi darovi narave, brez odvečnih dodatkov.

V trgovino

Moke, žita in testenine

Vsak izdelek, ki ima bio oz. eko oznako mora biti pridelan po izredno visokih standardih. Kmetije, ki pridelujejo sestavine, so pod zelo strogim nadzorom. Lahko povsem mirni, da je široka paleta žit in mok ter testenin v ponudbi Bio Zone res skrbno pridelana. Vi se morate samo še odločiti, ali imate raje proso, ajdo, kvinojo ali kuskus.

V trgovino