Izbrana kakovost za sveže meso

  • Image

Mercator je prvi trgovec s certifikatom Izbrana kakovost za sveže piščančje, goveje in telečje meso.

Za vse sveže in pakirano piščančje, goveje in telečje meso zagotavljamo:

  • višjo kakovost,
  • transparentnost in sledljivost porekla mesa od izvora do potrošnika,
  • nadstandardni nadzor,
  • posebne pogoje trženja mesa z oznako Izbrana kakovost.

Tako vam ponujamo prav to, kar vedno bolj zahtevate: jasno in nedvoumno zagotovilo, da kupujete kakovostno slovensko meso.

Prvi trgovec s certifikatom Izbrana kakovost za sveže piščančje, goveje in telečje meso

Pravilno ravnanje s piščančjim mesom

Hlajenje

Surovo ali kuhano piščančje meso lahko hranimo na temperaturi pod 5 °C dva do tri dni, razen, če na embalaži ni določeno drugače. Mleto piščančje meso pa hranite največ 1 dan.

Kuhanje

Piščančje meso kuhajte ali pecite, dokler ni več rožnato v sredini in se od njega več ne odceja sok. Najdebelejši del kosa mesa mora doseči 75 °C.

Shranjevanje

Ločite surovo piščančje meso od druge hrane tako v hladilniku kot ob pripravi, da se ne stika s površinami za hrano. Za razkosavanje in rezanje surovega mesa uporabljajte posebno desko.

Čiščenje

Surovega perutninskega mesa ni treba izpirati, saj ga dodobra prepečete ali skuhate. Temeljito pa je treba očistiti vse površine in pripomočke, s katerimi je bilo meso v stiku, in si dobro umiti roke.