Inovacija leta 2019

  • Image

S tremi minutami do inovacije leta 2019!

Gre seveda za tri vrhunske izdelke iz Mercatorjeve linije izdelkov za hiter obrok Minute: z lečo, kuskusom in ješprenjem.

Inštitut za nutricionistiko že petič izbira najbolj inovativna živila leta. Tekmujejo le v Sloveniji proizvedena živila, ki so bila uvedena na tržišče v zadnjem letu.

Osnovna cilja tega nekomercialnega projekta sta ozaveščati potrošnike, da lažje prepoznajo nova, izboljšana živila, in spodbujati gospodarstvo pri razvoju živil z ugodnejšo hranilno sestavo. Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek, Slovenija, zdravo uživaj in več gibaj.

Kar trije izdelki nove linije zelenjavnih obrokov Minute so prejeli to prestižno nagrado za leto 2019. To so zelenjavni obroki Minute:

  • Leča s papriko in korenjem,
  • Kuskus s čičeriko in
  • Solata z ješprenom.

Strokovna žirija je očitno prepoznala inovativno uporabo žit, stročnic in zelenjave, ki predstavljajo uravnotežen in hranilno bogat obrok. Priročno pakiranje zagotavlja hranilen obrok na poti, v šoli ali na delovnem mestu.

Tudi ti nagrajeni izdelki so plod domačega znanja in razvoja novih izdelkov Mercatorjevega Invalidskega podjetja.

3838900947708 kus kus s ciceriko minute 250g aranzirano

Kuskus s čičeriko Minute

Kuskus odlikuje bogata vsebnost hranil, zato je lahko samostojen obrok ali dodatek k drugi jedi, čičerka pa je bogata z vlakninami. Obrok je energetsko skromen in vsebuje malo maščob.

3838900947623 leca s papriko in korenjem minute 250g aranzirano

Leča s papriko in korenjem Minute

Leča je bogato živilo, saj nas oskrbi z ogromno vlakninami in mineralnimi snovmi, predvsem z železom, kalijem, magnezijem in cinkom. Po količini železa lahko tekmuje z belim mesom ali ribami. Vsebuje veliko beljakovin in čeprav je nizkokalorična, vas bo nasitila.

3838900947609 solata iz jesprena minute 250g aranzirano

Solata iz ješprenja Minute

Ječmen ima visoko energetsko vrednost. Je zelo hranilen, izbrana zelenjava pa to kombinacijo obogati s polnim okusom in prijetno svežino.