Plavanje pozimi

  • Image

Raznovrstnost rekreacije je pozimi bolj omejena kot takrat, ko so temperature višje.

To pa nikakor ne sme biti razlog, da bi zanemarili redno gibanje. Poleg različnih vrst športov v telovadnicah in športnih centrih si lahko omislite tudi plavanje.

Morda vas misel na plavanje pozimi odvrne tudi zaradi predstave o zasedenosti bazenov, nadležni so tudi mokri lasje in sušenje las pred izhodom v hladno zimsko vreme. Seveda so v zimskem času razmere za ukvarjanje s športom nekoliko slabše in potrebna je boljša organizacija. Vendar pa ima plavanje kot šport veliko pozitivnih vplivov na telo. Poleg tega pa so prav otroci tisti, ki navadno najbolj uživajo v vodi, se tako sprostijo in napolnijo z energijo, ki je potrebna za opravljanje vsakdanjih obveznosti.

Na recepciji vam najbližjega bazena se lahko pozanimate o organiziranih oblikah vadbe v vodi za otroke. Teh ponudb je kar nekaj, vsekakor pa je za otroka vedno zanimivo in privlačno, da se vključi v skupino vrstnikov in vadi pod strokovnim nadzorom. Navadno takšne organizirane oblike vadbe oziroma plavalne šole ponujajo plavalni klubi. Njihovi kadri so primerno usposobljeni za to, da vašemu otroku kar najbolj učinkovito posredujejo znanje plavanja. Poleg tega je takšna vadba tudi cenovno primerljiva z drugimi oblikami vadb za otroke.

Proste dneve lahko izkoristite tudi za to, da greste z otrokom skupaj na bazen, kjer se lahko sprostite in skupaj zabavate. Na tak način boste preživljali dragoceni čas s svojim otrokom na kar najbolj kvaliteten in kreativen način, ob igri, ukvarjanju s športom in razvijanju novih sposobnosti in veščin.

Avtor: Maša Habjan, univ. dipl. prof. športne vzgoje