Povejte z okusom - pomlad

Zapis je del projekta: Povejte z okusom.

Pomlad je kot nalašč za obujanje tradicije in kulinarično eksperimentiranje. Tako, kot se narava prebudi iz zimskega spanja in se prenovljena razbohoti v vsej svoji lepoti, tako je tudi iskanje novih kulinaričnih navdihov v tradiciji lahko odlična osnova za izjemne recepte.

Chef Maxima - Peter Kovač je za vas zakuhal prav posebne pomladanske dobrote. Preizkusite jih tudi vi in povejte z okusom.

Kako povemo, da komaj čakamo pomlad?

Listamo po porumenelih straneh babičine kuharice ali z beležko na kolenih spremljamo kuharske oddaje na televiziji.

Shranjujemo povezave do receptov na spletnih straneh in sledimo priljubljenim kuharjem na družbenih omrežjih.

Vse z mislijo, kako bomo jedi pripravili sami. 

Za svoje najljubše jedce. Družino in prijatelje.

Kajti ni lepše nagrade od zadovoljnih obrazov, ki s kruhom pomažejo še zadnjo kapljo omake. Kapljo, v kateri je skrita naša ljubezen do njih.

Budl

HVALA, MAMA – »BUDL«

Ob mrzlih zimskih dneh se večkrat spomnim, kako me je mama učila pripravljati budl. Strogo je nadzorovala, da so bile vse kocke kruha enako velike, in se glasno nasmejala, kadar sem pojedel preveč hrena in nehote spustil solzo ali dve.

Na recept
Kruhki z lososom

PELJI ME NA PIKNIK – LOSOS

Rad imam sprehode v naravo, pogled na tiho reko pa me pomiri po vsem živžavu v kuhinji. Včasih je lahko tak sprehod tudi dober izgovor za romantični piknik v dvoje, na katerem kruhki z dimljenim losom preprosto ne smejo manjkati.

Na recept
Potica

IZ RODA V ROD – POTICA

Moja babica je kraljica potic. Njena potica najbolj diši in ima najboljši okus. Najbrž sem po njej podedoval ljubezen do tradicije, zato skrbno varujem njen recept za potico in ga bom tudi jaz predal svojim naslednikom.

Na recept
file 770x400

SPET SMO SKUPAJ – WELLINGTON

Zaradi narave dela sem veliko odsoten. In kako bolje kot z odličnim wellingtonskim filejem, v katerem so združene številne tehnike in najboljše sestavine, pokazati družinskim članom, da jih pogrešam in da se zavedam, da jih včasih postavljam na stranski tir?

Na recept
Rizota

POMLADNO TE RAZVAJAM – RIŽOTA

Kremna rižota je tista jed, ki nas poboža od znotraj. V njej so združene najboljše sestavine in dolgo mešanje s kuhalnico. Včasih je treba razvajati tudi – sebe!

Na recept
Tortica

NAJSLAJŠA TI – TORTICA

Včasih so sladice, ki s svojim videzom požanjejo največ občudovanja, zelo preproste za pripravo. Enako je z ljudmi. Ponosno nosim svoj naziv chef restavracije Maxim, a v sebi ostajam preprost in skromen fant iz Doba.

Na recept

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se