Pino Cacovich in Lia Nemet - OŠ Toneta Čufarja

Zapis je del projekta: Mali šef.

Pino in Lia sta sošolca že od 1. razreda. Oba sta iz 7. Razreda in obiskujeta kuharski tečaj in sta odlična kuharja. Za kuhanje sta ju navdušili mamici. Pino igra klarinet in nogomet, Lia pa je dolgo trenirala jahanje. Trenutno se navdušuje nad tenisom. Njen dedek prihaja iz Konga, Pinov pa iz Italije. Lia ne mara čokolade, Pino pa je vse. Najraje lazanjo, ki jo pripravi sam. Rada imata kuhanje, še raje pa dolge počitnice na morju.

Za kaj bomo porabili denar?

Denar bomo porabili za:

  • nakup športne opreme in športnih rekvizitov.

Z nakupom izdelkov z oznako Mali šef glasujte za šolo svojega favorita in jim pomagajte do uresničitve šolskih projektov.

Glasujte in podprite!

OŠ Toneta Čufarja Ljubljana

Šola je bila zgrajena leta 1961, ime je dobila po slovenskem književniku in borcu za delavske pravice Tonetu Čufarju (1905-1942). Šola leži v strogem središču mesta Ljubljana, od koder imamo odlične pogoje za kratke sprehode v naravo (Tivoli, Ljubljanski Grad) kot tudi dostop do kulturnih in drugih pomembnih ustanov.

V tem šolskem letu šolo obiskuje 370 učencev, v osemnajstih oddelkih od 1. do 9. razreda. Pouk poteka v eni zgradbi in na zunanjih športnih površinah ter v parku z igrali.

OS TONETA CUFARJA LJ

Pedagoški delavci šole aktivno sodelujemo v šolskih projektih in v projektih Zdrava šola, Fit Slovenija ter projektih Mestne občine Ljubljana in Pedagoške fakultete. Smo članica Unesco šol, podeljen nam je naziv Kulturna šola, od leta 2015 pa Slovenska filantropija naše učence vsako leto za opravljeno prostovoljsko delo nagradi z nazivom Junaki našega časa.

Šola se lahko pohvali s številnimi nagradami in uspehi, ki jih osvajajo naši učenci na najrazličnejših področjih in tekmovanjih v znanju, pa tudi z visokimi učnimi rezultati, ki učencem odpirajo vrata v nadaljnjo izobraževanje.

Poleg znanja želimo učence v času šolanje opremiti z veščinami in spretnostmi, ki jim bodo koristile v življenju, zato smo v šoli pred več kot 15-imi leti začeli izvajali lastne Čufarjeve projekte (Čufarjeva dlan, Čufarjev športnik, Č-klub, Čufarjeva superga). Danes Čufarjeva dlan ponuja učencem, da sodelujejo v šoli kot Čufarjevi prostovoljci, tutorji, so aktivni v dobrodelnih in zbiralnih akcijah (Daj-dam), se usposabljajo in izvajajo vrstniško mediacijo in so aktivni v medgeneracijskem sodelovanju. Ker učenci veliko del dneva preživijo v šoli in želimo, da se v šoli dobro počutimo, sledimo pravilom Čufarjevega kompasa.