Izdelki Bio Zone

Zapis je del projekta: Bio Zone.

Več kot 160 izdelkov Bio Zone vas že čaka na naših prodajnih policah. Pridelani so bili brez uporabe umetnih gnojil, pesticidov in gensko spremenjenih organizmov, s spoštovanjem do živali in narave. Spoznajte jih!

mercator biozone324 324

Naravne izdelke najdete v Mercatorjevih trgovinah na posebej označenih Bio Zone policah, ki so iz meseca v mesec bolj bogato založene, na voljo pa so vam tudi v naši spletni trgovini.

Mlečni izdelki in siri

Mlečni izdelki Bio Zone so 100 % ekološkega izvora. Nehomogenizirana sveže mleko in tekoči jogurt s Tolminskega sta pripravljena brez posegov v naravne procese in imata zato značilen poln okus.

biozone mlecni idelki siri

Sadje in zelenjava

Tako kot vsi ostali izdelki iz linije sta tudi sadje in zelenjava Bio Zone izključno ekološkega izvora. To pomeni, da sta pridelana po principih ekološkega kmetijstva, brez uporabe genske tehnologije, fitofarmacevtskih sredstev in umetnih gnojil.

biozone sadje zelenjava

Jajca in vse za zajtrk

Jajca Bio Zone so znesle kokoši iz ekološke reje, ki upošteva stroge predpise za zaščito okolja in živali. Kokošim je omogočen dostop na prosto, v hlevu pa imajo poseben prostor za valjenje in počitek. Jajca so s Kozjanskega, kjer med Bohorjem (1032 m) in Lisco (927 m) leži planota Planina pri Sevnici, ki združuje 16 vasi. Kokoši ekološke reje se prehranjujejo izključno z bio krmo in prehrano.

biozone jajca

Kruh

V Mercatorjevi Bio Zone ponudbi sta tudi dve vrsti BIO kruha iz ekološke pridelave. Enega so mojstri peki zamesili iz pirine, drugega pa iz ovsene moke. Oba kruha, poleg kontrolirane pridelave sestavin in odličnega okusa, odlikuje tudi blagodejnost pire in ovsa za naše počutje.

biozone kruh

Začimbe in dodatki za kuho ter peko

Najbolj zdrava je hrana, ki jo skuhamo sami. Za pečenje in kuhanje uporabljajte izdelke, za katere veste, da so 100 % ekološko pridelani, in občutili boste razliko v kakovosti. Posebej pri dodatkih in začimbah sta izredno pomembna čistost okusov in kontrolirano poreklo, da se jed sestavi v popolno celoto.

biozone zacimbe

Vegansko in vegetarijansko

Pomemben del 100 % ekološke pridelave hrane je spoštovanje in ohranjanje narave ter pridobivanje sestavin s čim boljšim razmerjem hranilnih vrednosti. V naši veganski ponudbi je širok nabor izdelkov, od veganske potice ob praznikih do različnih namazov za vse okuse.

biozone vegansko

Hladni in topli napitki ter sokovi

Imate raje pesin sok ali jabolčni? Si kavo raje popestrite z riževim napitkom ali s sojinim? Kosmiči so odlični z ovsenim napitkom, morda pa vam bolj prija okus kokosa. Lahko si okus zajtrka popestrite s pravim kakavom ali ogrejete večer s čajem polnega okusa. Bio Zone ima odgovore na vse vaše želje.

biozone hladni topli napitki

Suho sadje, oreščki, semena in stročnice

Bio suho sadje, oreščki, semena in stročnice so okusni izdelki, bogati s hranljivimi snovmi in vlakninami, brez odvečnih dodatkov. Pridelani so po bio standardih – človeku in okolju prijazno.

biozone suhosadje

Moke, žita in testenine

Vsak izdelek, ki ima bio oziroma eko oznako, mora biti pridelan po izredno visokih standardih. Kmetije, ki pridelujejo sestavine, so ves čas pod zelo strogim nadzorom. Zato ste vi lahko povsem mirni, da je široka paleta žit in mok ter testenin v ponudbi Bio Zone res skrbno pridelana. Vi se morate samo še odločiti, ali imate raje proso, ajdo, kvinojo ali kuskus – ah ne, ni se vam treba odločiti; vsi so odlični!

biozone moke zita

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se