Dobrega soseda prepoznaš po dobrih dejanjih

Mercator daroval 30 ton nujne pomoči socialno ogroženim

V Mercatorju tudi v času epidemije stojimo ob strani našim sosedom, ki potrebujejo pomoč. Z našimi junaki smo zato pripravili 30 ton paketov nujne pomoči in jih darovali Rdečemu križu Slovenije ter Slovenski karitas za ublažitev stiske, ki je prizadela določene družine in posameznike.

Predsednik uprave Tomislav Čizmić je pri tem izpostavil:

"V Mercatorju smo večkrat dokazali, da stojimo ob strani tistim, ki to najbolj potrebujejo, in takrat, ko je to najbolj potrebno. Z Rdečim križem Slovenije in Slovensko karitas že dolga leta sodelujemo in tradicionalno doniramo hrano in osnovne izdelke za socialno ogrožene. Vedno znova upamo, da bo potreba po taki pomoči vedno manjša, pa je realnost, žal, drugačna.

V Mercatorju širimo mrežo solidarnosti, vsem na Rdečem križu Slovenije in pri Slovenski karitas se v Mercatorjevem imenu iskreno zahvaljujem za nesebično in požrtvovalno humanitarno delo, ob tem pa se zahvaljujem tudi vsem sodelavkam in sodelavcem v Mercatorju, ki so sodelovali pri pripravi donacije in znova dokazali našo pripravljenost pomagati."

Biti najboljši sosed pomeni stati ob strani tudi v najtežjih trenutkih. Zavedamo se tudi odgovornosti, ki jo prinaša naziv največjega trgovca v Sloveniji in regiji ter vztrajno zasledujemo načela solidarnosti, sočutnosti in medsebojnega sodelovanja. Zato redno sodelujemo z Rdečim križem Slovenije, Slovensko karitas ter številnimi drugimi humanitarnimi organizacijami, ki s svojim srčnim delom skrbijo za ogroženi del naše družbe.

Pred velikonočnimi prazniki smo pripravili 30 ton paketov nujne pomoči namenjene reševanju stiske socialno ogroženih posameznikov in družin. Opremili smo jih z osnovnimi živili, nujnimi higienskimi pripomočki ter prazničnimi dobrotami. Da bodo paketi res prispeli na prave naslove, bosta poskrbela Rdeči križ Slovenije in Slovenska karitas. Našo akcijo pa so opazili tudi na RTV Slovenija, Pop TV, Siol.net, časopisu Dnevnik in drugih.

Hvala vsem prostovoljcem in humanitarnim delavcem, ki s svojo nesebičnostjo v času epidemije ustvarjate boljši svet ter posebna zahvala našim zaposlenim, ki nas s svojo srčnostjo vsak dan znova navdušite. V ponos nam je, da vam lahko rečemo sosedje.

Želite več vsebin? Prijavite se na naše e-novice.

Prijavite se