Če rečemo, da je slovensko, je res slovensko. Preverjeno!

Zapis je del projekta: Radi imamo domače.

V Mercatorju lahko verjamete oznakam slovenskega porekla na sadju in zelenjavi. Ampak ne samo zato, ker tako pravijo njihovi dobavitelji. Čeprav imamo z njimi odlične odnose, pa tudi mi njihova zagotovila o slovenskem poreklu še dodatno preverjamo. Pri tem smo za pomoč prosili neodvisne znanstvenike.

mercator analytics324 324

V preteklosti je bilo kar nekaj škandalov, ko se je izkazalo, da so bili nekateri »domači« izdelki kupljeni na tujih tržnicah. Ker je pošten odnos do naših kupcev ena naših najpomembnejših vrednot, smo želeli najti način, da poreklo živil preverimo tudi sami, preden jih damo na police.

Povezali smo se z avstrijskim laboratorijem Imprint Analytics, ki lahko z uporabo naprednih znanstvenih metod preveri dejansko poreklo živil.

Avstrijski laboratorij z inovativno metodo analize stabilnih izotopov preverja poreklo sadja in zelenjave tako, da pridelke z njive izbranih domačih dobaviteljev primerja s pridelki, dobavljenimi Mercatorju.

mercator analytics720 500

Akreditirani neodvisni laboratorij Imprint Analytics izvaja analize za trgovino, gospodarske družbe, inšpekcijske službe in organizacije za zaščito potrošnikov. Omogoča nam, da lahko mimo deklaracij in zagotovil dobaviteljev preverimo, če so izdelki zagotovo slovenskega porekla.

Tako ste lahko brez skrbi, da so navedbe o domačem poreklu izbranega sadja in zelenjave na naših prodajnih policah točne in verodostojne. Če rečemo, da je izdelek slovenski, je torej tudi preverjeno slovenski.

Želite več vsebin? Prijavite se na naše e-novice.

Prijavite se