Bojana Doreski in Zora Radulj - OŠ Božidarja Jakca

Zapis je del projekta: Mali šef.

Zora je najlepše sprejela Bojano, ki se je pred 4 leti z družino preselila iz Makedonije v Slovenijo in od takrat sta dobri prijateljici. Hodita v 6. razred. Zora igra kitaro, rada bere, riše in obožuje mačke. Bojana je vodja njunega tandema. Rada kuha, šiva in pleše jazz balet.
Zora obožuje torto iz manga, Bojana pa baklavo.

Za kaj bomo porabili denar?

Denar bomo porabili za:

  • nakup multipraktika,
  • nakup paličnega mešalnika,
  • nakup miz in stolov za gospodinjsko učilnico,
  • nakup pametnih tablic za potrebe pouka gospodinjstva in izbirnih predmetov sodobna priprava hrane in načini prehranjevanja,
  • nakup in postavitev visokih gred ob prenovljeni gospodinjski učilnici.

Z nakupom izdelkov z oznako Mali šef glasujte za šolo svojega favorita in jim pomagajte do uresničitve šolskih projektov.

Glasujte in podprite!

OŠ Božidarja Jakca Ljubljana

OŠ Božidarja Jakca stoji v Štepanjskem naselju, h kateri sodi Podružnična šola Hrušica. V šolskem letu 2022/23 je na centralni šoli vpisanih 455 učencev in so razporejeni 22 oddelkov. Na Podružnični šoli Hrušica imamo 96 učencev v 5 oddelkih od 1. do 4. razreda. Lahko se pohvalimo, da smo edina šola v Sloveniji , ki nosi ime velikega slovenskega slikarja Božidarja Jakca. Zato ni naključje, da našo šolsko zastavo krasi slikarska paleta. Na šoli izvajamo veliko dogodkov oz. projektov, ki se imenujejo po našem slikarju.

OP BOZIDARJA JAKCA

Šola ponuja učencem pester izbor različnih vsebin, ki jih izvajamo v okviru različnih projektov. Nadaljevali bomo z dejavnostmi, ki nam omogočajo nazive Zdrava šola, Eko šola, Kulturna šola, Simbioza šola in Simbioza giba, Šola sobivanja, Erasmus +, Mreža šolski pes, naši učenci pod mentorstvom učiteljev uspešno sodelujejo tudi v natečajih, na tekmovanjih iz znanj in na športnih tekmovanjih. Namen projektov je, da učencem omogočimo spoznavanje različnih dodatnih vsebin iz različnih področij (ekologija, prometna varnost, medgeneracijska povezovanja, medsebojni odnosi, varna raba socialnih omrežij, zdrava prehrana in gibanje, kultura).

V okviru Zdrave šole spodbujamo zdrav načina življenja, pozitiven odnos do gibanja, narave (urejanje šolskega vrta), ohranjanja zdrave telesne kondicije oz. zdravega življenjskega sloga učencev in učiteljev ter zaposlenih v šoli. Skrb za zdravo in uravnoteženo prehrano ter razvijanje primernega odnosa do hrane. Skrb za vsestranski razvoj dobrih odnosov, sprejemanje drugačnosti in spodbujanje medsebojnega spoštovanja.