Beer Bulli se odpravi na pot

Krasen starinski kombi, zdaj že legendarni Beer Bulli, se je avgusta 2018 v Mercatorjevi organizaciji s štiričlansko ekipo na krovu odpravil na prav poseben 10-dnevni road trip v Veliko Britanijo. Preko Avstrije, Nemčije, Luxembourga, Francije in Belgije jih je več kot 4.300 km dolga pot vodila do treh britanskih craft pivovarjev in do mnogo dogodivščin.

02 Mercator Vivo 720x427

Oglejte si aktualni program zvestobe Vivo!

Več
Beer bulli izpostavitev

Prečkanje Evrope do Londona je bilo polno peripetij, s kombijem pa so bili povsod prava atrakcija. V Angliji so potovanje začeli z obiskom Londona, med katerim so se oglasili tudi na slovenskem veleposlaništvu. Nato so se odpravili »na delo« - odkrivanje angleških pivovarn. Obiskali so tri: St Peter’s Brewery v Bungayu, Electric Bear v Bathu in Hog's Back Brewery v Farnhamu. Vmes pa – služba je služba – so se trudili poskusiti čim več angleških piv! Tako bodo v pomoč sodelavcem v Mercatorju, ko bodo iskali nova angleška piva za Mercatorjeve kupce (so rekli).

Beer bulli

Srečni nagrajenec

Na potovanje z Beer Bullijem se je odpravil tudi srečnež Aleksander Pagon, ki si je udeležbo priigral v Mercatorjevi nagradni igri. Takole je povzel svojo izkušnjo:

“Prijeten klic Ane iz Mercatorja in potrjen dopust kasneje se je pričela naša avantura v Anglijo z Beer Bullijem. Neverjetno potovanje, ki je trajalo 9 dni, nas je popeljalo v vedno zanimiv in živ London, učeni Cambridge, kulture poln Bristol, starinski Bath, letoviški Brighton, pa vse do skalnatih obal Doverja in njegovega gradu. Vmesni postanki po manjših britanskih pivovarnah so nam dali izredno priložnost pogleda v zakulisje izdelave nekaterih najboljših piv na svetu, katere je zaradi maloserijske izdelave le težko dobiti kjerkoli izven Britanije, z izjemo peščice izbranih, ki jih lahko kupimo pri najboljšemu sosedu.«

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se