Spoznajte prednosti stročnic

  • Image

Stročnice so kot sestavina zaznamovale celotno italijansko gastronomsko tradicijo

in so v vsakdanji italijanski kuhinji močno prisotne še danes.

Niso pa koristne samo zaradi svoje hranilne vrednosti, ampak tudi z vidika vpliva na okolje.

Peresniki, svedri in casarecce, narejeni iz 100-odstotne čičerikine moke ali moke rdeče leče, so:

Banner Barilla novi okusi 1400x916px Vizual10

1. Bogati z vlakninami in beljakovinami

Z več kot 20-odstotnim deležem beljakovin in 10-odstotnim deležem vlaknin imajo peresniki, svedri in casarecce, narejeni iz 100-odstotne čičerikine moke ali moke rdeče leče, prepoznavno teksturo in edinstven okus.

Banner Barilla novi okusi 1400x916px Vizual13

2. Izdelani iz najboljših sestavin

Uporabljamo moko iz najboljših stročnic, kar zagotavlja visokokakovosten izdelek, ki je hkrati zdrav. Stročnice so poleg tega koristne za planet, saj so idealen posevek za kolobarjenje z žiti.

Naravno obogatijo in povečajo rodnost tal, to pa spodbuja naravne mehanizme, na katerih temelji do okolja prijazno kmetovanje.

Banner Barilla novi okusi 1400x916px Vizual14

3. Idealni za brezglutensko prehrano

Surovine, ki jih uporabljamo, so naravno brez glutena, celoten proces izdelave pa poteka v obratu, ki je posebej namenjen proizvodnji brezglutenskih živil.