Tek nas druži, tudi za Europo Donno

  • Image

Zbrati voljo, zategniti vezalke in se pognati – v tek ali le na hitro hojo.

Gibanje je temelj trdnega zdravja, česar se dobro zavedamo  tudi v Mercatorju.

Zato svoje zaposlene v septembru in oktobru v okviru priprav na ljubljansko maratonsko dogajanje aktivno spodbujamo h gibanju, med drugim tudi k udeležbi na Teku in hoji za upanje, kjer bomo naredili nekaj zase, hkrati pa podprli prizadevanja Združenja Europa Donna Slovenija.

Banner Tek nas druzi Europa Dona 1400x9162

Preventiva je vsekakor tista beseda, ki najbolj odmeva med rožnatim oktobrom, svetovnim mesecem boja proti raku na dojkah. A ne gre le za preventivne preglede, gre tudi zdrav način življenja, ki je tesno povezan z manjšim tveganjem za razvoj raka dojk.

Zato v Združenju Europa Donna Slovenija tudi letos vabijo na netekmovalne humanitarne dogodke Tek in hoja za upanje, namenjene gibanju, druženju in zbiranju sredstev.

Vrsto let jih pri izvedi dogodka podpiramo tudi v Mercatorju, Letošnji oktober se bomo tekov in pohodov udeležili tudi Mercatorjevi zaposleni.

Vabimo na brezplačno vadbo

In prav zato smo v zavedanju, kako pomembno je gibanje za zdravje posameznika, v Mercatorju letošnji september in oktober tekaške treninge za Ljubljanski maraton izkoristili, da h gibanju spodbujajo tudi tiste, ki se v napornih tekaških izzivih (še) niso našli.

Se pa z veseljem družijo in rekreirajo.

Na Mercatorjeve športne delavnice, ki potekajo povsod po Sloveniji, tako niste vabljeni le zaposleni, temveč tudi vaši  otroci, sorodniki, prijatelji,  ki bi hoteli pod strokovnim vodstvom osvojiti prvine teka ali nordijske hoje.

Vabljeni, da v dobri družbi in odličnem vzdušju brezplačnih Mercatorjevih delavnic tudi vi naredite nekaj zase ter se v rožnatem oktobru udeležite dobrodelnih dogodkov Tek in hoja za upanje.

Prvi korak je preprost, le klik na stran in kratka prijava. Poiščete le še tekaške copate in se (pri)družite.

Udeležba je brezplačna, tekači in pohodniki pa prejmete rožnato majico, da bo sporočilo ob svetovnem mesecu boja proti raku na dojkah še glasnejše.

Prijavi se!