Dogajanje na Ljubljanskem maratonu

  • Image

Tek nas krepi in druži

Tekli so mali in veliki. In vsi so zmagovalci. Ker tek na Ljubljanskem maratonu ni tekma za zmago nad drugimi, ampak predvsem tekma s seboj, drugi pa so za spodbudo. To nedvomno drži za 153 Mercatorjevih zaposlenih, ki so tekli na lanskem maratonu, in za več kot 1200 malih tekačev na Lumpi teku.

Mercator, ki je tradicionalni pokrovitelj Ljubljanskega maratona, je na lanskem  tekaškem prazniku svojim zaposlenim izkazal posebno pozornost.

Kril jim je štartnino, jih opremil s tekaškimi majicami, na prizorišču maratona priredil jutranje ogrevanje pred tekom, po koncu tekaške preizkušnje pa so jih pričakali celo maserji. Za krepitev timskega duha in dobrega vzdušja so se tekačem pridružili tudi drugi Mercatorjevi zaposleni kot navijači. Organizirali so se že tedne pred prireditvijo, spodbujali drug drugega in potrdili: tek nas druži. Mnogi pravijo tudi, da je posebej lepo, ko rekreativno teče vsa družina.

Pred startom so se skupaj ogrevali, teku pa je sledila še zabava za vse tekače maratona z glasbo skupine Samuel Lucas & The Groove Station in plesom, slabšemu vremenu navkljub. Vsi so soglašali, da je bila to nepozabna športna nedelja, in da bo tekaška naveza še naprej dajala dobro energijo tako v družbi kot v službi.