Nazaj v šolske klopi

  • Image

Spomini na šolo

Čisto vsak izmed nas ima mnogo različnih spominov na šolo. Od prvih prijateljstev, novega znanja, prvih ljubezni, najljubših predmetov in učiteljev, ki so nas pripravljali na svet. Luki Dončiću smo postavili nekaj vprašanj, povezanih s šolo.

Pa vi? Česa se pa vi spomnite iz tega obdobja?

Luka odgovarja

Kaj je prva stvar, na katero pomisliš, ko ti kdo omeni osnovno šolo?

Najprej pomislim na šolski odmor, ki smo ga seveda s sošolci izkoristili za druženje. Pa na šolske izlete, šolska športna tekmovanja, na katerih sem bil skoraj vedno prisoten - učitelj telovadbe je kar hitro odkril športni potencial v meni! :) 

Kaj si takrat razmišljal, o čem si sanjaril, se morda spomniš, kaj je bila tvoja otroška želja, kaj postati, ko odrasteš, ali si od nekdaj vedel, da bi rad igral košarko?

Otroška domišljija seveda nima meja, a moje misli so že hitro začele uhajati k športu. Sprva sem bil prepričan, da bom, ko bom velik, nogometaš. Kar hitro je postalo jasno, da bo moje življenje posvečeno košarki. Moja prva ljubezen je bila žoga. Imel sem jih veliko, nogometne, košarkarske, rokometne (nekaj časa sem namreč treniral tudi rokomet), a jih ni bilo nikoli dovolj, vedno sem našel še kakšno, ki je nimam! In pri žogi je tudi ostalo, postala je moje življenje. 

Vragolije … V šoli se nismo samo učili, tkali smo vezi s prijatelji, kar je pa kdaj privedlo tudi v kako vragolijo. Se spomniš morda kakšne svoje?

Teh je bilo ogromno. Sem bil kar živahen otrok. Seveda smo s sošolci kdaj tudi kaj ušpičili, a se kakšne posebne vragolije zdaj ne spomnim. 

Kaj je bil pa tvoj najljubši predmet in predvsem, zakaj?

Najljubša predmeta v šoli sta bila matematika in seveda športna vzgoja. Nisem pa maral kemije. :)

Kaj bi pa povedal šolarjem danes, ko gledaš nazaj na svoje dni v šolskih klopeh, kaj bi jim svetoval?

Naj sledijo svojim sanjam. Naj bodo pridni v šoli, saj jih bo le to lahko pripeljalo do želenega cilja. Svetoval bi jim tudi, naj prosti čas namesto druženja s telefonom, izkoristijo raje za druženje s svojimi prijatelji na igrišču - to so moji najlepši spomini na otroštvo. 

Afnarije na kvadrat?

Kolekcija Lepe Afne prinaša možnost osebnega srečanja z Leo Filipovič, imenom, ki stoji za brandom Lepa Afna. Sodelujte v nagradni igri že danes.

Želim si osebnega srečanja

"Gud vajb" celo šolsko leto

Naj bo šolsko leto 2019/2020 sproščeno. Sodelujte v nagradni igri in morda bo prav vaš otrok eden izmed petdesetih, ki bodo doživeli poseben koncert s Challetom Salletom.

Zanima me koncert

Bo Luka osebno posvetilo napisal za vašega otroka?

Luka bo petim otrokom napisal osebno posvetilo za novo šolsko leto 2019/2020. Vas zanima, kako ga lahko pridobite vi? Ste le klik stran. :)

Zanima me nagradna igra