Topli sendvič

  • Image

Težavnost: ***/*****
Recept za 6 oseb

Omaka:

  • 2 šalotki
  • 3 vejice peteršilja
  • 6 strokov česna
  • 2 dl olivnega olja Istreo

Vse skupaj zmešamo v mešalniku.

Bučna majoneza:

  • 1 rumenjak
  • Sok 1 limone
  • Ščep soli 
  • 2 dl bučnega olja Okusi Slovenije

Rumenjak, limonin sok in sol z metlico dobro premešamo ter med mešanjem počasi prilivamo bučno olje. Stepamo toliko časa, da se majoneza nekoliko zgosti, a ne preveč, saj želimo, da preliv ostane tekoč.

  • 250 g kruha (štruca ali hlebček)
  • 150 g sira

Kruh prepolovimo počez. Izdolbemo sredico spodnje polovice in jo prihranimo. V izdolbino nadevamo na kocke narezan sir, omako in nadrobljeno sredico. Dvakrat ponovimo. Prekrijemo z zgornjo polovico kruha in jo zarežemo.  Pečemo 25 min pri 165 °C.

Ko je sendvič pečen, ga prelijemo z bučno majonezo in razrežemo ter postrežemo.

Oglejte si video!