Zapečena župa

  • Image

Težavnost: ****/*****
Recept za 4 osebe

Juha:

  • 2 sušena paradižnika
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 150 g zelene
  • 200 g kolerabe
  • 2 čajni žlički soli
  • 180 g krompirja
  • 0,5 l vode

Na olivnem olju prepražimo nasekljan sušen paradižnik, česen in čebulo. Dodamo na večje kocke narezano zeleno, kolerabo in solimo. Pražimo 10 minut in vmes večkrat premešamo. Nato dodamo še krompir in vse skupaj zalijemo z vodo, toliko, da prekrije zelenjavo. Kuhamo 30 minut, da se zelenjava zmehča, nato jo s paličnim mešalnikom premešamo.

  • 100 g poltrdega sira s poprom Podpečan
  • 100 g eko domačega svežega sira Kukenberg
  • 4 rezine toasta
  • 4 rumenjaki

Iz toasta ob pomoči majhnega kozarca izrežemo krogce. V ognjevarno posodico nadevamo juho, jo potresemo z eko svežim sirom, ki smo ga predhodno naribali, in pokrijemo s toastom. V luknjico denemo rumenjak in okoli potresemo s poltrdim sirom s poprom, ki smo ga narezali na kocke. Pečemo 6 minut pri 180 °C.

Oglejte si video!