Grenjska prata

  • Image

Težavost: ***/*****

Recept za 2 osebi:

  • 300 g belega kruha brez skorje
  • 2 jajci
  • 1 vejica peteršilja
  • 50 g prekajene govedine Mesnine Bohinja
  • 100 g goveje vroče palčke Grajske mesnine
  • ščep soli
  • 1 dl sladke smetane

Sestavine nasekljamo, dodamo jajci, sol in sladko smetano ter premešamo. Nekoliko ohladimo in nato oblikujemo kroglice.

  • 200 g tempure
  • 2 dl hladne vode

Med seboj premešamo in v dobljenem povaljamo kroglice, ki jih ocvremo v vročem olju do lepe zlato rumene barve (približno 5 minut).

Omaka:

  • 200 g kisle smetane
  • 1 dl sladke smetane

Smetani premešamo in ponudimo k našim okroglim pratam.

Oglejte si recept!