Polnjeni kalamari iz ponve

  • Image

Težavnost: ****/*****
Recept za 2 osebi

Sestavine:

  • 150 g domačega sira za žar – Kmetija Flis
  • 8 rezin pancete
  • 8 kalamarov
  • 1 manjša glava radiča
  • ½ bučke
  • 1 mlada čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici peteršilja
  • 1 ščep sušenega paradižnika
  • 2 ščepa dimljene paprike
  • 2 dl rdečega vina
  • sol
  • olivno olje

Sir zrežemo na 8 kosov in vsak košček zavijemo v panceto ter z njim nadevamo kalamare. V kovinsko ponev damo olivno olje. Dodamo kalamare in na grobo narezan radič, bučke in mlado čebulo. Dodamo še nasekljan česen in peteršilj. Nato dodamo vse začimbe, solimo in zalijemo z vinom. Ponev postavimo v ogreto pečico (200 C), za 20 minut. Postrežemo.

Oglejte si video!