Domači burger

  • Image

Težavost: ****/*****
Recept za 6 oseb

Svinjski jezik

  • 200 g prešanih svinjskih jezikov Faganel

Namaz

  • 200 g kremnega sira
  • 30 g  Prvački ocvirki Faganel

Bombetke:

  • 100 g pršuta Salumis
  • 1,5 dl mleka
  • 3 jajca
  • 1 suh kvas
  • 350 g bele moke
  • 1 čajna žlička soli
  • 100 g masla
  • Dodatki
  • Mladi sir 300 g
  • Redkvice 6 kom
  • Solata 6 listov

Svinjske jezike narežemo na rezine in jih na hitro popečemo. Ocvirke nadrobimo in jih zmešamo s kremnim sirom. Mleko, jajca, kvas in na kocke narezan pršut premešamo v mešalniku za testo, dodamo moko in sol ter mešamo naprej. Dodamo še na kocke narezano maslo in mešamo še 10 minut. Oblikujemo 6 bombic in jih pečemo v pečici pri 175 stopinjah 25 minut. Mlad sir narežemo na 6 rezin in ga popečemo. Pečene bombice prerežemo in namažemo z namazom, dodamo svinjski jezik, sir, redkvice in solato ter postrežemo.

Oglejte si recept!