Bela vina

  • Image
Rebula Quercus goriska

Rebula Quercus

Sveža, sadna, avtentična ambasadorka Goriških brd. To je Rebula; vino, ki se rado druži z belo morsko ribo, morskimi sadeži, zelenjavnimi testeninami in rižotami.

Goriška brda, Goriška brda

zlata rebula goriskabrda

Zlata rebula

Ikona med briškimi rebulami. Okus je prijetno svež, živahen, zaokrožen z aromo akacije. Vonj ima značilno sadno cvetico. Najbolje se odreže v družbi osvežilnih solat, ribjih jedi, testenin z zelenjavnimi omakami in pomladanskih rižot.

Goriška brda, Goriška brda

Zelen Lanthieri vipava

Zelen Lanthieri

Sorta spada med redke avtohtone primorske vinske sorte. Ožja domovina sorte je zgornja Vipavska dolina. Daje zelo ugledno vino, ki je redkost na trgu. Vino je slamnato rumene barve s poudarjenimi zelenkastimi odtenki. Lahko govorimo o aromatični sorti, ki nežno diši, izraženi so sadni toni jabolka, hruške. Vsebnost alkohola sooblikuje hrbtenico vina in mu daje pečat krepkosti. Priporočamo ga k plavi ribi, tuni, jegulji, krapu, somu, puranu, svinjini, teletini.

Vipavska dolina, Vipava

CvicekKrsko KZkrsko

Cviček Krško

Cviček PTP je pravi vinski posebnež, pridelan iz rdečkastih, rdečih in belih sort, značilne svetlo rdečkaste barve z rubinastim odtenkom in prijetne sveže sadne arome, ki spominja na maline, jagode in ribez. Je suho vino z nizko alkoholno stopnjo, do 10,0 vol. %, zaradi česar je lahkotno, sveže, pitno, a hkrati živahno vino. Je vino za vsak dan in za sodoben življenjski slog. Ker je brez nepovretega sladkorja, je primerno tudi za diabetike. Odlično se druži s številnimi jedmi, še posebej s suhomesnatimi in mesnimi jedmi.

Dolenjska, KZ Krško

Sauvignonas Quercus goriska

Sauvignonas Quercus

Kako mu je že ime? To je vino, katerega aroma po poljskem cvetju, mandljih in borovih iglicah je nezamenljiva. Okus svež, v odhodu aroma po mandljih in pecivu. Joj, kako mu je že ime? Kakorkoli - s škampi, zelenjavo na žaru in s šparglji mu ni para.

Goriška brda, Goriška brda

malvazija vina koper

Malvazija Koper

Je zlato-cekinaste barve z nežnim zelenim odtenkom. Ima intenziven vonj s karakterjem, aromatičen, spominja na cvetove akacije in tropsko sadje. Okus je zelo izrazit, nežen, mineralen, s čudovito harmonijo med svežino in eleganco, strukturen ter podaljšan s prijetno grenkobo po mandljih. Malvazijo priporočamo k predjedem iz morskih sadežev, testeninam z lažjimi omakami, ribam in fritaji s šparglji.

Temperatura serviranja: 10 - 12°C

Istra, Vinakoper

sipon Jeruzalem jerormz

Šipon Jeruzalem

Vino srednjege telesa s prijetno svežino in cvetico, ki spominja na belo cvetje, citruse, breskev in zeleno jabolko. Odlikuje ga sočen in bogat okus. Ponudimo k morski hrani, solatam in suhomesnatim izdelkom.

Temperatura serviranja: 10 - 12 °C
Štajerska, Jeruzalem Ormož