Zlato zapečeni, z zlatom nagrajeni

  • Image

Skrivnosti krušne peke Pekarne Grosuplje

S kvasnim nastavkom do polnejšega okusa in hrustljave skorje.

Kvasni nastavek ali predtesto zmešamo iz moke, vode in ščepca soli ter pustimo počivati vsaj pol dneva. Šele nato mu dodamo ostale sestavine in oblikujemo končno testo. S tako pripravo testa je mogoče najbolje izkoristiti naravne danosti sestavin in odkriti okus kruha, kakršnega so pekle naše babice.

Banner 1400x916px vizuali kruh8

Tako pripravljene hlebce odlikujejo izjemna polnost okusa domačega belega kruha, izrazita aroma ter mehka in sočna sredica, obdana z mamljivo hrustljavo skorjo. Zaradi kvasnega nastavka sta za kruh značilni aromatičnost in dolgotrajna svežina.

Skrivnosti kruha brez umetnih dodatkov

Kislo testo je verjetno najstarejše znano sredstvo za vzhajanje, saj so ga poznali že stari Egipčani. Z dodajanjem naravnega kislega testa se zmanjša količina uporabljenega pekovskega kvasa, hkrati pa se ognemo uporabi aditivov.

Banner 1400x916px vizuali kruh9

Kruh, pripravljen z dodatkom kislega testa, je torej brez umetnih dodatkov, polnejšega okusa in z bolj sočno sredico, podaljša pa se tudi njegova svežina.

Preverite ponudbo