OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica

  • Image

OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica

Smo podružnična šola Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica. Naša šola ima bogato zgodovino, še posebej ponosni pa smo na šolsko leto 2018-2019, ko smo pričeli na podružnični šoli z izvajanjem popolne devetletke. Prvič je torej pod eno streho vseh devet razredov. 

OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bitrica

Prva nedeljska šola se je na Zgornji Ložnici pojavila že davnega leta 1785. Kasneje je Primož Felicijan Brolich organiziral zasebno šolo, leta 1881 pa je začela delovati državna šola. Današnjo podobo je šola dobila z osrednjo šolsko stavbo, ki so jo zgradili leta 1955. Tej so leta 2004 dozidali prizidek z večnamensko športno dvorano. Zadnjo prenovo je šola doživela leta 2016, ko je bil prizidan sodoben dvooddelčni vrtec. 

Na šoli ponujamo zraven osnovnega programa še pestro izbiro dodatnih vsebin, s katerimi želimo učencem pomagati pri odkrivanju in razvijanju svojih talentov. Ponosni smo na dosežke naših učencev, ki jih dosegajo tako na tekmovanjih iz znanja, kot tudi folklornem, lutkovnem, dramskem in športnem področju.

Pohorskega odreda

Dajmo, naši!

Od oddaje pričakujemo, da bo to dobra motivacija za vse tekmovalce. Iskreno želimo, da bi bila oddaja za vse pozitivna izkušnja ne glede na rezultat. Živimo v storilnostno naravnani družbi, zato je prav, da mladim pokažemo drugo pot, ki nima nujno za posledico denar, nagrado ampak veselje do življenja, odkrivanje svojih talentov. Lan in Žak, naj vama bo sodelovanje na kuharskem šovu poučna in zabavna izkušnja!

Za kaj boste namenili sredstva, če zmaga vaša šola?

Če zmagamo, bomo sredstva namenili za nakup zunanjih igral.

Poleg igral si želimo tudi bazen in renovacijo gospodinjske in naravoslovne učilnice.

Glasuj in podpri

Preverite, kaj sta še pripravila Žak in Lan

Preizkusite se v pripravi pečene paštete iz piščančje drobovine s pomarančno omako tudi vi!

Poglej recept

Poglejte, kaj sta skuhala Žak in Lan

Bi tudi vi radi pripravili dušene piščančje krače v čokoladi po njunem receptu?

Poglej recept

Preverite, kaj sta v finalu pripravila Lan in Žak

Pripravite kosilo po njunem receptu tudi vi! 

Poglej recept