OŠ Pod goro Slovenske Konjice

  • Image

OŠ Pod goro Slovenske Konjice

Osnovna šola Pod goro Slovenske Konjice leži pod vznožjem Konjiške gore v Dravinjski dolini. Stara je več kot 100 let, vendar če jo pogledaš, zgleda kot gospa v srednjih letih. Letos šolo obiskuje nekaj več kot 500 učencev, ima pa tudi dve podružnični šoli; eno v Špitaliču, ki je v neposredni bližini Žičke kartuzije in jo obiskujejo učenci od 1. do 4. razreda, druga pa je OŠ s prilagojenim programom, OŠ V parku.

OŠ Pod goro Slovenske Konjice

Na šoli se trudimo vzgajati odgovorne, izobražene, razmišljujoče učence, ki prepoznajo stisko drugih in so jim pripravljeni pomagati. Poleg rednega pouka, ki je obogaten celo s terapevtsko psičko Kity, imamo veliko krožkov, delavnic za spodbujanje kreativnosti in kritičnega mišljenja. Učenci imajo možnost kar trikrat letno prespati v šoli in se udeležiti Noči branja, vsako leto jih obiščejo angleški igralci iz Londona in jim pripravijo angleško predstavo. Pri učencih spodbujamo prostovoljstvo in medgeneracijsko povezovanje, zato sodelujemo z Domom za starejše in ostalimi ustanovami v kraju.

Konec lanskega leta so prejeli prestižno nagrado za najbolj izstopajoče zgodbe mednarodnega sodelovanja – Jabolko kakovosti 2018, saj uspešno peljejo mnoge Erasmus+ projekte. Našo šolo pa poleg priznanj, nagrad in pokalov krasi tudi kuhalnica iz tekmovanja za Zlato kuhalnico. Učence spodbujamo, da tekmujejo tako na področjih znanja kot športa. Letos so bili na primer zelo uspešni na tekmovanju iz Lego robotike in se uvrstili na državno tekmovanje, na tekmovanju World Schoolar's cup pa se je 6 učencev uvrstilo na tekmovanje, ki bo v Pekingu.

Pod goro

Dajmo, naši!

Prepričani smo, da je poleg znanja potrebno razvijati tudi vrednote in veščine, ki jih vsak od nas v življenju potrebuje, zato smo veseli, da sta naša učenca zbrala pogum in se prijavila tekmovanje Mali šef Slovenije. Nik in Jan, želimo vama veliko uspeha in zabave!

Za kaj boste namenili sredstva, če zmaga vaša šola?

Če zmagamo, bomo uredili učilnico na prostem. Na naši šoli se učenci udeležujejo različnih tekmovanj. Zato bi sredstva, ki jih bi učenca donirala šoli v večini namenili:

  1. za udeležbo učencev na tekmovanjih,
  2. za plačilo gostov in delavnic,
  3. za druge aktivnosti – nadstandardne dejavnosti.

Glasuj in podpri

Preverite, kaj sta še skuhala Nik in Jan

Preizkusite se v pripravi ohrovtovih recikliranih zvitkov s proseno kašo in karamelizirano čebulo po njunem receptu?

Poglej recept

Poglejte, kaj sta skuhala Nik in Jan

Bi tudi vi radi pripravili musako iz velikonočne šunke po njunem receptu?

Poglej recept

Preverite tretjo jed, ki sta jo pripravila Nik in Jan

Tokrat sta kuhala po receptu žirantov. Preizkusite njihov recept tudi vi! 

Poglej recept