OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici

  • Image

OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici

Naš zavod sestavljajo matična šola v Šempetru pri Gorici, podružnični šoli v Vrtojbi in na Vogrskem, štiri enote vrtca ter oddelek šole in vrtca na pediatričnem oddelku splošne bolnišnice dr. Franca Drganca. V šolskem letu 2018/19 imamo na šoli kar 703 učencev.

OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici

Stavba matične šole je bila zgrajena leta 1965. Poimenovali so jo po pesniku, pisatelju in satiriku Ivanu Robu. Od takrat je šola večkrat spremenila svojo podobo, postopoma je rastla in se razvijala. Vsa leta se šola uspešno vključuje v življenje in delo kraja in širše okolice. Na mnogih prireditvah v kraju, širši okolici in v zamejstvu nastopajo učenci in učenke naše šole. Šola je bila in še vedno je gostiteljica številnih tekmovanj – od občinskih, regijskih, državnih do mednarodnega tekmovanja.

Naši učenci dosegajo odlične rezultate na različnih športnih tekmovanjih, v tekmovanju iz znanja slovenskega, angleškega in italijanskega jezika, matematike, fizike, kemije, logike, biologije, zgodovine, geografije. Mnogo je učencev in učenk, ki so osem let zvesti dobri knjigi, sodelujejo na tekmovanju Vesele šole, delajo v modelarskem krožku, udeležujejo se tekmovanja v znanju o sladkorni bolezni. Pevski zbor vsa leta sodeluje na različnih revijah, srečanjih, proslavah in drugih prireditvah. Vključujemo se v različne natečaje in razpise. Šola dobiva novo podobo z novimi projekti. Temeljni cilj vseh sprememb je, da vsak učenec pridobi kvalitetno in bogato znanje.

Ivana roba

Dajmo, naši!

Projekt Mali šef Slovenije se nam zdi za naše učence zelo zanimiv. Nekateri učenci so zelo tekmovalni in pri kuhanju zelo sposobni. Menimo, da take oddaje in taki izzivi učence še bolj spodbujajo k samoiniciativnosti in ustvarjalnosti. Poleg tega so take izkušnje v življenju izredno dragocene. Na tej poti bomo kot šola naše učence spodbujali in jim vlivali pogum do zmage, saj menimo, da bosta naš Miha in Peter še zelo uspešna in znana kuharja.

Za kaj boste namenili sredstva, če zmaga vaša šola?

Če zmagamo, bomo sredstva namenili za jedilnico na prostem. Sredstva bi porabili za nakup dveh novih pečic ter indukcijskih plošč, nap, nakupili pa bi tudi nove kuhinjske pripomočke za gospodinjsko učilnico, saj je vse že zelo staro in obrabljeno.

Glasuj in podpri

Preverite, kaj sta še pripravila Peter in Miha

Preizkusite se v pripravi goveje pečenke Wellington tudi vi!

Poglej recept

Poglejte, kaj sta skuhala Miha in Peter

Bi tudi vi radi pripravili file polenovke s špekom in brokolijevo peno po njunem receptu?

Poglej recept