OŠ Drska Novo mesto

  • Image

OŠ Drska Novo mesto

Osnovna šola Drska je najmlajša osnovna šola izmed devetih osnovnih šol v Mestni občini Novo mesto. S svojim delovanjem je začela  v šolskem letu 2002/03, ko je prag šole prestopilo 365 učencev. Danes je število vpisanih učencev 558, saj je šola postavljena v največjo stanovanjsko sosesko v Novem mestu, ki  iz leta v leto spreminja svojo podobo. Število prebivalcev se povečuje, rastejo novi bloki, nove hiše. Struktura prebivalstva je zelo heterogena, kar se odraža tudi v pisani strukturi učencev na šoli. Osnovna šola Drska je ena izmed redkih šol z dvigalom, zato je prilagojena za sprejem invalidnih učencev. Ker deluje v okolišu Splošne bolnišnice Novo mesto, izvaja tudi bolnišnično šolo.

OŠ Drska Novo mesto

Osnovna šola Drska je moderna šola, ki sledi viziji »Šola, odprta za znanje«, razvija čut za okolje, krepi osebnostno rast in sprejema drugačnost. Vključena je v več projektov, ki spodbujajo učence k zdravemu življenjskemu slogu, medsebojnemu sodelovanju, sprejemanju drugačnosti, kritičnemu razmišljanju, ustvarjalnosti, inovativnosti , podjetnosti in k praktičnosti. Skozi projekt Rastoča knjiga vsako leto znova izpostavimo novo področje razvoja in gradimo svojo odličnost. Trudimo se dosegati visoke učne rezultate, ki jih želimo osmisliti in usposabljati za življenje.

Drska

Dajmo, naši!

Pii in Žigu želimo čim več sproščenosti, medsebojnega sodelovanja, spoštovanja, strpnosti, da pridobita dodatne izkušnje in kuhata dobre, okusne jedi. Prepričani smo, da bosta šolo zastopala po svojih najboljših močeh, saj sta natančna in ustvarjalna. Pri kuhanju nas bosta presenetila s pestro paleto okusov in pokazala svoje kulinarične spretnosti.

Za kaj boste namenili sredstva, če zmaga vaša šola?

Če zmagamo, bomo sredstva namenili v sklad za učence, ki brez finančne pomoči šole ne morejo v šolo v naravi, izlete … Denar bi porabili tudi za novo opremo v gospodinjski učilnici.

Glasuj in podpri

Preverite, kaj sta še pripravila Pia in Žiga

Preizkusite se v pripravi lososove pečenke Wellington tudi vi!

Poglej recept

Poglejte, kaj sta skuhala Pia in Žiga

Bi tudi vi radi pripravili mošnjičke z šparglji in dimljenim lososom po njunem receptu?

Poglej recept