OŠ Cirila Kosmača Piran

  • Image

OŠ Cirila Kosmača Piran

OŠ Cirila Kosmača Piran je kot  prva šola UNESCO ASP mreže že več kot 25 let aktivno vpeta v mednarodni prostor. Eden od pomembnih ciljev naše organizacije je internacionalizacija in odpiranje v svet, zato vsako leto organiziramo mednarodni interteden, ki nudi našim učencem številne izkušnje in možnosti izmenjave z vrstniki iz tujine.      

OŠ Cirila Kosmača Piran

Prek UNESCO-vih ciljev dvigujemo nivo znanja in kakovost poučevanja. Učence pogosto peljemo v svet ali pa pripeljemo svet v šolo, v Piran – v času mednarodnih  taborov nas namreč obiščejo učenci iz različnih držav sveta, ki med bivanjem pri nas vsem nam predstavijo svojo kulturo, tradicijo, hrano, glasbo … Prav tako redno gostimo tudi učence zamejce, ki se udeležujejo naših jezikovnih šol in se nam v jutranjem času pridružijo pri pouku.

Že 25 let smo vključeni v Mrežo zdravih šol. Prav zato vključujemo v vse ure pouka veliko gibanja, skrbimo za zdravo prehrano, pozitivno samopodobo vsakega posameznika, razvijamo veščine dobrih medsebojnih odnosov, vključujemo promocijo zdravja v vse vidike  življenja, vključujemo se v humanitarne akcije, skrbimo za okolje z ločevanjem odpadkov, plastičnih zamaškov in praznih kartuš. Veliko stvari počnemo in še bi lahko pisali o nas in o našem delu. Zavedamo se, da smo mi tisti, ki v šolo prinašamo življenje, ideje, veselje, radost in smeh. Po čem smo edinstveni? Zagotovo smo šola z najlepšim razgledom v Sloveniji – če ne verjamete, nas obiščite! Veseli smo vsakega gosta.

Cirila Kosmaca

Dajmo, naši!

Maši in Martinu vsekakor želimo veliko uspeha, predvsem pa novih izkušenj (kuharskih in sodelovalnih). Ne glede na izid tekmovanja, smo na njiju ponosni. Če pa bo še nagrada, bo pa veselje nas vseh neizmerno. Želja je polno, prioriteta pa je nabava švedske skrinje, ali pa morda še kaj …

Za kaj boste namenili sredstva, če zmaga vaša šola?

Če zmagamo, bomo sredstva porabili za senzorično sobo.

Glasuj in podpri

Preverite, kaj sta še pripravila Maša in Martin

Preizkusite se v pripravi polentine torte z borovnicami in čokoladno glazuro tudi vi!

Poglej recept

Poglejte, kaj sta skuhala Maša in Martin

Bi tudi vi radi pripravili goveji file v omaki rdečega vina in temne čokolade po njunem receptu?

Poglej recept