SVINJSKI FILE NA ŽARU Z METINO OMAKO

  • Image

Da ne bo zrezek suh,

ga pred obdelavo namočite v slanici.

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 1 kg svinjske ribice
  • sol in poper


MARINADA

  • lupinica in sok ene limone
  • vejica rožmarina, osmukana
  • ½ čilija, očiščenega in drobno nasekljanega
  • 3 stroke česna, nasekljanega
  • 200 ml olivnega olja

METINA OMAKA

  • 5 žlic svežih metinih lističev
  • 4 dag skute
  • 2 žlici piščančje osnove
  • žlička koriandra

Natisnite si recept!

Naročite vse potrebne sestavine za recept!

Banner Zar 1400x916px recepti9

PRIPRAVA:

  • Najprej pripravite marinado tako, da skupaj zmešate limonov sok, limonovo lupinico, rožmarin, čili in česen, olivno olje.
  • Meso natrite z marinado z vseh strani in ga v njej pustite nekaj ur.
  • Ko je žar pripravljen na naoljeno rešetko položite meso in ga pecite na zmerno vroči temperaturi 5 do 8 minut. Preverite središčno temperaturo, meso je pečeno, če ta znaša med 65–70 C.
  • Vzemite ga z žara, narežite, posolite in postrezite z omako (pripravite jo tako, da vse sestavine dobro zmešate s paličnim mešalnikom) ter zelenjavo po okusu – odlično gre vkup z na žaru popečenimi bučkami.
Prelistajte knjižico!