SENDVIČ Z MLADIMI GOVEJIMI LEDJI

  • Image

Meso pred peko vedno temeljito osušite s papirnato brisačo,

sicer se ne bo peklo, pač pa dušilo.

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 4 bombete, prerezane na pol
  • žlica zeliščnega masla
  • rdeča čebula, narezana na kolobarje
  • 500 g mladih govejih ledji
  • 4 žlice kečapa
  • 3 pesti mlade špinače

Nastisnite si recept!

Naročite vse potrebne sestavine za recept!

Banner Zar 1400x916px recepti10

PRIPRAVA

  • Bombete po sredini premažite z zeliščnim maslom in na spodnji del položite čebulo.
  • Meso posolite in poprajte ter nežno premažite z olivnim oljem.
  • Položite ga na dobro ogret žar, nato ga čez približno 3 in pol minute obrnite in pecite še 3 minute oziroma dokler tudi na drugi strani ne dobi skorjice. V kolikor želite bolj zapečeno meso, ga za nekaj minut postavite še na območje z indirektnim ognjem, sicer pustite, da meso nekaj minut počiva na toplem.
  • Zatem ga narežite na tanke kose, položite na kruh, dodajte kečap in špinačo, zgornjo plast bombete in takoj postrezite.
Prelistajte knjižico!