Sadjarska kmetija Trstenjak

  • Image

Pri Trstenjakovih

Skupaj več kot 30.000 jablan, 1000 sliv in blizu 500 ton predelanega sadja na leto. Janez in Nataša Trstenjak, pet čudovitih otrok ter izjemen naravni sok.

Obiskali smo družinsko podjetje, ekološko sadjarsko kmetijo Trstenjak v Stročji vasi pri Ljutomeru, in glavo družine, (ki, kot pravi sam, to v resnici ni), povprašali, kje je tiči skrivnost njihovega uspeha.

1. Pet čudovitih otrok

Smemo vprašati, kdo je pri vas 'šef'?

Trenutno je pri nas ‘glava’ družine Špela, naša 6-mesečna hčerka, ki nam vsem kroji čas po svoji volji. Za njo je prvošolec Lovro, ki rad vozi traktor in hodi na judo.

Potem so tu še naše tri rožice - Zala, Neža in najstarejša Izabela, vse navdušene odbojkarice. Nad njimi bdiva moja žena Nataša, ki je pred leti iz glavnega mesta 'pobegnila' k meni na vas ter redno službo vzgojiteljice zamenjala za prostovoljno vzgojiteljstvo najinih otrok (smeh), in moja malenkost.

2. Pet otrok in toliko dela

Kako vama s soprogo uspeva?

Vedno laže je! Čeprav imamo dojenčico, jaz skoraj ne pridem na vrsto da bi jo pocrkljal. Otroci toliko skrbi posvečajo drug drugemu, da je nama z ženo veliko laže zdaj, kot je bilo takrat, ko smo bili denimo le trije ali štirje. Je pa res, da zna moja žena ustaviti delo in najti čas za zabavo.

Poleg tega je ves svoj porodniški prispevek namenila za plačo dekletu, ki nam pomaga v trgovini in v skladišču, tako da nama ostane več časa za družino.

3. Pravite, da ste po duši in srcu sadjar

V čem najbolj uživate?

V zgodnjem jutru v nasadu. Tega ne bi zamenjal za nič na svetu. Na žalost me sicer vedno pogosteje spremlja sončni zahod kot pa vzhod, saj je dela toliko. Težko je namreč krotiti lastne ideje, ki kar ne usahnejo.

»Vsi naši sokovi so točno taki, kakršno je sadje, zaradi česar je vsaka serija zgodba zase. Nikoli ni popolnoma enaka prejšnji..«

Preberite več!
Banner RID 1400x916px5
  • Pred vami je katalog izdelkov, ki jih druži veliko ljubezni in skrbnosti, vloženih vanje.
  • Ker prihajajo z domačij in kmetij po vsej Sloveniji ter nastajajo butično, v majhnih količinah, smo jih poimenovali Radi imamo domače ter jih označili s prepoznavnimi rdečimi srci.
Prelistajte katalog!

Banner RID 1100x240px5