Radi imamo domače

 • Image

Čez domače ga ni, kajne?

Na to prisegamo tudi v Mercatorju, ko v sklopu svojega odmevnega, toplo sprejetega projekta Radi imamo domače povezujemo lokalne pri- in predelovalce po vsej Sloveniji ter njihove proizvode s posebno pozornostjo izpostavljamo na policah svojih prodajaln.

Od skromnih začetkov, ko smo pred sedmimi leti pričeli s postavljanjem domačih tržnic, da bi svojim kupcem nudili:

 • kar se da sveže pridelke lokalnega izvora,
 • tiste z bližnjih polj,
 • sadovnjakov,
 • vinogradov in
 • domačij,

se je ta naš lepi projekt do danes močno razvejal, pridobil številne simpatije kupcev in stroke, sočasno pa tudi vseslovenski pomen za razvoj domačega kmetijstva.

Po smelih prvih korakih se je razvil v nepogrešljiv preplet lokalnih pridelovalcev in drugih členov v dobavni verigi, oplemeniten s posebno Mercatorjevo filozofijo, katere srčika je biti blizu, povezan, delovati z roko v roki.

Naš Radi imamo domače je torej veliko več kot samo nabor izdelkov, predstavljenih v nadaljevanju; pomeni nam:

 • posebno odgovornost,
 • dolgoročno razvojno naravnanost,
 • skrb za »zdrav« način prehranjevanja in bivanja ter za lokalna okolja, v katerih delujemo.

Zato se strinjamo: Bliže smo si, kot se nam zdi.

Banner RID 1400x916px3
 • Pred vami je katalog izdelkov, ki jih druži veliko ljubezni in skrbnosti, vloženih vanje.
 • Ker prihajajo z domačij in kmetij po vsej Sloveniji ter nastajajo butično, v majhnih količinah, smo jih poimenovali Radi imamo domače ter jih označili s prepoznavnimi rdečimi srci.
Prelistajte katalog!

Za dobro hrano stojijo dobri ljudje, zato na straneh te knjižice predstavljamo tudi nekatere svoje ključne lokalne dobavitelje. Ponosni smo, da izdelke Radi imamo domače zdaj najdete že v 247 Mercatorjevih prodajalnah po vsej Sloveniji.

Banner RID 1400x916px

Ob tem pa želimo izpostaviti, da se nabor izdelkov na policah, označenih z rdečimi srci, razlikuje od trgovine do trgovine, saj pri umeščanju v asortima sledimo načelu lokalnosti. Po eni strani gre za to, da imajo domačije in kmetije, od koder prihajajo izdelki, omejene kapacitete in je njihova proizvodnja razmeroma majhna, butična, po drugi strani pa se tudi prehranske navade potrošnikov razlikujejo od regije do regije.

Kar nas druži, kar torej predstavlja skupni imenovalec vsega, za kar si prizadevamo v sklopu projekta Radi imamo domače, pa je skrb za dobro, kakovostno, domačo hrano ter osmislitev prizadevanja smelih lokalnih dobaviteljev v sklopu podpore razvoju slovenskega podeželja.

Veseli smo,

da vam na policah svojih prodajaln lahko ponudimo najboljše, kar je zraslo na naših poljih, sadovnjakih in vinogradih, kar so z vso potrebno skrbnostjo in ljubeznijo ter ob spoštovanju slovenske tradicije ustvarile roke naših rojakov.

V ponos nam je, da smo v skrbi za dobro, zdravo hrano z enotno platformo povezali številne lokalne pri- in predelovalce, ki verjamejo v svoje smelo poslanstvo, podprli njihovo delovanje in sočasno poskrbeli tako za razvoj posameznih lokalnih okolij kot slovenskega kmetijstva v celoti.

In – drži – lepo je delati z roko v roki, biti si blizu, delati za dober namen.

Banner RID 1100x240px7

Banner RID 1100x240px8