Izdelki iz pšeničnih kalčkov, Moleum

  • Image

Toliko kot je ljudi, toliko je različnega veselja, navdiha in strasti.

A vse nas povezujejo zgodbe polne pristnosti.

Nataša Marc

Vprašanje, kaj v mlinu

počnete s pšeničnimi kalčki in zakaj iz njih ne stiskate olja,

ki mi ga je pred šestimi leti, takrat še tehnologinji v drugem največjem slovenskem mlinu, zastavila novo zaposlena komercialistka, je bila iskrica, ki je v meni prižgala željo po raziskovanju hranilne sestave pšeničnega kalčka.

Pri nas je inovativnost vrednota.

Oljar, ki stiska olje pšeničnih kalčkov mora sodelovati z mlinarji, ki lahko ločijo kalček od luske in endosperma pšeničnega zrna. Surov kalček, ki je visoko beljakovinsko živilo in bogat naravni vir vitaminov skupine B in mineralov, ki so nujni del uravnotežene prehrane, se v drugih mlinih izgubi v masi pšenične krmne moke.

Naša vrednota je tudi dolgoročno sodelovanje.

Sodelujemo z vsemi slovenskimi mlinarji, ki nam lahko zagotavljajo ustrezno kakovost pšeničnih kalčkov za stiskanje olja. Visoko beljakovinske testenine iz pšeničnih kalčkov pa so plod sodelovanja z manjšimi slovenskim testeninarjem.

Po zaslugi sodelovanja z Mercatorjem pa lahko naše izdelke najdete po celi Sloveniji.

Nataša Marc, Moleum.

Banner RID 1400x916px7
  • Pred vami je katalog izdelkov, ki jih druži veliko ljubezni in skrbnosti, vloženih vanje.
  • Ker prihajajo z domačij in kmetij po vsej Sloveniji ter nastajajo butično, v majhnih količinah, smo jih poimenovali Radi imamo domače ter jih označili s prepoznavnimi rdečimi srci.
Prelistajte katalog!

Banner RID 1100x240px6