Zlata priznanja za slaščičarske izdelke Mercator

  • Image

Ročno izdelano z ljubeznijo in iz izbranih sestavin!

Mercatorjevi Linški keksi, Pisani linški keksi, Kokos kocke, Krem rezina in torta Borovničevo presenečenje so prejemniki zlatih odličij Gospodarske zbornice Slovenije.  Po mnenju komisije Sekcije za pekarstvo v okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS sodijo ti izdelki med odlične slaščičarske in pekovske izdelke.

Ocenjevalci so bili posebej navdušeni nad okusom, krhkostjo in teksturo Mercatorjevih keksov in slaščic. Zato so večini ocenjevanih Mercatorjevih izdelkov dodelili največje možno število točk, na kar smo v Mercatorju posebej ponosni.

Linški keksi so ročno izdelani krhki piškoti, polnjeni z marelično marmelado. Testo zanje je napravljeno po hišni recepturi in po tradicionalnem postopku.

Testo pisanih rahlih keksov iz linije Special Moments vsebuje izključno slovensko maslo. Zamešajo ga ročno iz izbranih sestavin. Zato so svojevrstnih oblik, predvsem pa so krhki in se kar topijo v ustih.

Kokosove kocke so prav tako ročno izdelane iz izbranih sestavin po originalni hišni recepturi, z mehkim biskvitom, kot bi ga napravili doma.

Torta Borovničevo presenečenje vsebuje velik delež borovnic, testo pa je zamešano po tradicionalnem postopku samo iz kakovostnih sestavin. Zato torto odlikuje mehek biskvit, kot bi ga spekli doma.

Krem rezina z dodatkom sveže stepene smetane in rahlo vaniljevo kremo je nežnega okusa ter se kar topi v ustih, listnato testo pa je izdelano po tradicionalnem postopku. Na oddelku s slaščicami lahko kupite tudi samo en kos.

Zlata priznanja so dokaz, da gre za vrhunske slaščičarske in pekovske izdelke. Miran Hribar, direktor Mercatorjevega IP, je ob prejemu zlatih odličij poudaril: »V naši slaščičarski delavnici na prvo mesto postavljamo skrbno izbrane sestavine in natančen postopek priprave izdelkov. Čeprav se večina postopkov še vedno izvaja ročno, razvoj izdelkov temelji na domiselnosti in drugačnosti ponudbe. Kakovost izdelkov zagotavlja tudi strokovna izobrazba naših  tehnologov in slaščičarskih mojstrov, ki stalno obnavljajo svoje znanje.«