Mercator projekti 1100x400px 7 5 jagode

Slovenske jagode

Prve slovenske jagode so že na naših policah in bodo na voljo cel mesec maj. Jagode lahko pojeste takoj, jim dodate malo smetane, morda jogurta, lahko pa iz njih s pomočjo super receptov ustvarite kulinarične mojstrovine kot so torte, pite, pana cotte in krostate. 

Dr. Feelgood o jagodah pravi takole: jagode spadajo med sadje z najnižjo vsebnostjo sladkorja. 100-gramska skodelica jagod vsebuje vsega 30 kalorij, manj kot 8 gramov sladkorja in dnevno dozo vitamina C.

Poleg vitamina C lahko pri jagodah izpostavim še kalij, za sadje razmeroma visoko vsebnost vlaknin in obilje zdravju koristnih antioksidantov, med katerimi so po učinkih v ospredju elagična kislina, kvercetin, antocianini in kampferol. Vse našteto lahko zniža tveganje za pojav določenih oblik raka ter bolezni srca in ožilja.

Sveže ali zamrznjene so jagode priročna malica same po sebi, celovit obrok pa tvorijo, če jim dodamo kak vir beljakovin:

-        Lahko jih dodamo v različne solate, tako sadne kot zelenjavne.

-        Iz njih pripravimo marmelado ali okusne strjenke.

-        Sam jih najpogosteje dodam v beljakovinski šejk za malico ali v ovseno kašo. 

V Mercatorju za vas dnevno zagotavljamo sadje in zelenjavo. Ker pa lahko pridelki, zaradi različnih razlogov poidejo ali jih dobavitelji ne morejo zagotoviti, vam v takih primerih morda nudimo artikle drugih dobaviteljev. Akcija velja v živilskih prodajalnah Mercator v okviru razpoložljivega asortimana in zalog. 

Recepti

Vanilijeva krostata z jagodami

Tudi če niste najbolj vešči v kuhinji, je tale preprosta sladica odlična za začetek vaše slaščičarske kariere. Oglejte si recept in se prepričajte tudi sami. 

Oglej si recept

Jogurtova krostata z jagodami in jabolki

Ko mrkega pogleda pomočiš žličko v nežno strjenko, se takoj počutiš bolje. Ko pa se dokoplješ do jagod na dnu, se ti na obraz nariše konkreten nasmeh.

Zanima me recept

Jagodna panna cotta z belo čokolado

Kozarčki, ki vsebujejo jagodno panna cotto z belo čokolado že z izgledom vzamejo dih, okus pa te sezuje, pravita Midva kuhava. 

Želim ustvariti panna cotto