Banner Pomezik soncu 1140x400px

Gobaste krpe z dekoracijo Pomežik soncu

Podprite humanitarni program Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) - Pomežik soncu z nakupom naravnih gobastih krp z ekskluzivno dekoracijo Pomežik soncu. Od vsakega prodanega paketa gobastih krb bo organizaciji in izvedbi zdravstvenih letovanj namenjenih 0,15 EUR. Mercator pa bo dodal še 0,10 EUR od vsake prodane gobaste krpe v Mercatorju v juniju 2021.

Kupite gobaste krpe preko spleta!

V spletno trgovino
Banner Pomezik soncu 720x720px

Gobaste krpe z ekskluzivno dekoracijo Pomežik soncu

Gobaste krpe so iz naravnih vlaken in so namenjene čiščenju vseh vrst posode, jedilnega servisa in pribora, kozarcev ter ostalih površin v kuhinji. Učinkovito odstranjujejo umazanijo. So mehke in prijetne na otip, vpojne in 100% biorazgradljive.
Velikost: 20 x 18 cm +/- 10%.
1 paket vsebuje 3 krpe.

S prodajo gobastih krp se bodo zbirala sredstva za organizacijo in izvedbo zdravstvenih letovanj otrok s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin.

Od vsakega prodanega izdelka bo organizaciji in izvedbi zdravstvenih letovanj namenjenih 0,15 EUR. Mercator pa bo dodal še 0,10 EUR od vsake prodane gobaste krpe v Mercatorju v juniju 2021.

Gre za celovito nadgradnjo programa Pomežik soncu, ki je usmerjena v zbiranje sredstev za letovanje otrok s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin.

Družina, ki skrbi za takega otroka je dvakratno ogrožena: sooča se z nezadostnimi dohodki in povečanimi stroški, ki jih narekujejo dodatne potrebe takšnega otroka.

Starši so tako največkrat prepuščeni sami sebi in tako ne zmorejo zagotavljati niti zdravstvenega letovanja, čeprav bi bilo to še kako potrebno, saj ti otroci pogosteje obolevajo, so bolj podvrženi debelosti ali pa so socialno izolirani in stigmatizirani.

V duhu inkluzije želimo tudi otrokom s posebnimi potrebami zagotoviti letovanje, tako, da se bodo, kolikor je le mogoče, pri vseh aktivnostih družili eden z drugim in ne eden ob drugem.

Posebnost programa letovanja otrok s posebnimi potrebami pri ZPMS je, da ti otroci letujejo z vrstniki, ki nimajo posebnih potreb, in, kolikor je le mogoče, v istem programu, česar drugi organizatorji (invalidska društva in zveze) praviloma ne zagotavljajo.